"Hrvatska je deveta po jakosti na Euru, ali ima samo tri posto šanse da će biti prvak"

Foto: Drago Sopta / Cropix

NAKON što je u petak ždrijebom odlučeno tko će igrati u kojoj skupini na Europskom nogometnom prvenstvu, počele su kalkulacije tko ima najveće šanse za prolaz, koja je skupina najjača i slično.

Prognozom se pozabavio i službeni sponzor natjecanja Castrol, odnosno, njegov specijalni kalkulator, koji je u obzir uzeo mnoge parametre. Od aktualnih rezultata, posljednjih uspjeha ili neuspjeha, igara na velikim natjecanjima, glasa javnosti i skupine u kojoj se nalazi pojedina reprezentacija.

Kao i po mnogima, tako je i po Castrolovom kalkulatoru Hrvatska treća reprezentacija po jakosti u skupini C. Ispred je Španjolska, te Italija, dok je Irska najslabija momčad po kvaliteti u tom okruženju.

Hrvatska po Castrolovom kalkulatoru ima 41.7 posto šanse da prođe skupinu (Španjolska za to ima 80.1 posto šanse, a Italija 46.9 posto). Nadalje, šanse da će Hrvatska igrati u polufinalu su 18.9, da će igrati finale 8 posto, a da će postati europski prvak tri posto.

No, treba reći da je Hrvatska po ovom izračunu deveta momčad po jakosti na Euru. Ispred su, ovim redom, Španjolska, Nizozemska, Njemačka, Engleska, Portugal, Italija, Ukrajina i Francuska.

Najslabije figuriraju, pak, domaćin Poljska i Grčka, koja je bila ispred Hrvatske u kvalifikacijskoj skupini za Euro iduće godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara