Hrvatska još nije prepoznala mogućnosti ulaganja u sport

Hrvatska još nije prepoznala mogućnosti ulaganja u sport

SPORT je medij masovne, tržišne komunikacije koji daje neograničene mogućnosti promocije tvrtki, povećanja prodaje, promocije novih proizvoda, bildanje pozitivnog imidža, ali i promocije države.

U 2004. godini na svjetskoj razini potrošeno je 28 milijardi dolara na sponzorska ulaganja. Od toga čak 69 posto otpada na sponzorstva u sportu.

U hrvatskoj je situacija tek u začecima. No, u Hrvatskoj postoji neadekvatno praćenje ekonomskih učinaka, slabo se poznaju mogućnosti ulaganja u sport i sportske priredbe, a posljedica je slabo korištenje sporta u promotivne svrhe.

O toj temi razgovaralo se na okruglom stolu u sklopu konferencije o sportu "Jačanje branda ulaganjem u sport" koja je održana u zagrebačkom hotelu Sheraton (u četvrtak) u organizaciji Albatros media i uz partnerstvo Hrvatskog olimpijskog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predavanja su održali proslavljeni hrvatski plivač Gordan Kožulj koji je prenio iskustva u traženju sponzora, potom Perica Bukić, Ratko Rudić, Zorislav Srebrić i drugi.

Sponzorstva vezana uz sport danas u Hrvatskoj funkcioniraju na prijateljskoj osnovi i nažalost to je činjenica i realnost - rekao je Perica Bukić, dok je Gordan Kožulj uz karijeru vrhunskog sportaša morao odrađivati i posao osobnog sportskog managera, agenta. Svoja iskustva podijelio je s nazočnima te prenio američka iskustva.

Luka Dobrović iz agencije BBDO ustvrdio je kako sportaši firmama pristupaju direktno, na osobnoj razini, a to pokazuje stanje kako na tržištu ne postoje agencije koje se bave razvojem karijere sportaša kao što je to slučaj vani.

D.C. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara