Hrvatska na SP-u u Tunisu

Hrvatska na SP-u u Tunisu

HRVATSKA reprezentacija, koja brani naslov svjetskog prvaka, nalazi se u skupini C sa Španjolcima, Šveđanima, Argentinom, Japanom i Australijom.

Skupina se na prvi pogled ne čini lakom, ali sve su to reprezentacije s kojima su se naši uspješno nosili u prijašnjim međusobnim susretima, osim s Argentinom, koja ne spada u sam vrh, a i slabija je od Šveđana i Španjolaca.

Naime, na prvoj utakmici Svjetskog prvenstva u Portugalu 2003. godine Hrvatska je izgubila upravo od Argentine. No, nakon toga Hrvatska nije doživjela niti jedan poraz, te je došla do najvišeg postolja.

Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu Hrvatska je apsolutni favorit, no upravo zbog toga nadamo se kako je Červar dobro motivirao momčad. Igrači su sigurno dobro fizički pripremljeni, no problem bi mogao nastati u nedostatku motiva.

Okosnicu momčadi čine igrači koji zajedno u reprezentaciji igraju već nekoliko godina, pa nekih većih iznenađenja ne bi smjelo biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prolaz u drugi krug našim reprezentativcima ne bi trebao biti problem. U drugom krugu naša skupina križa se sa skupinom D u kojoj igraju Njemačka, SCG, Norveška, Egipat, Brazil i Katar.

Za pretpostaviti je da će se u drugi krug iz skupine D plasirati Njemačka, SCG, Norveška ili Egipat. Koje god reprezentacije bile tri prvoplasirane u skupini B, Hrvatska se može nositi sa svakom.

Igrače za obranu naslova svjetskog prvaka Hrvatska ima. Od najboljeg organizatora igre na svijetu Ivana Balića, do najboljeg desnog krila na svijetu Mirze Džombe. Naravno, u sam vrh svjetskog rukometa spadaju i naši vanjski igrači Metličić, Lacković, Dominiković, Goluža, Buntić, Špoljarić i Vuković, krila Kaleb, Šprem i Zrnić, te vratari Vlado Šola, Venio Losert i mladi Nikola Blažičko.

Našoj reprezentaciji nedostaje pivot Renato Sulić, koji se još uvijek nije oporavio od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći u travnju 2004. godine, no na Olimpijskim igrama Igor Vori pokazao se kao više nego dostojna zamjena.

Od reprezentacije se oprostio i vratar Valter Matošević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara