Hrvatska olimpijka traži pomoć Mate Rimca u utrci s NASA-om i BMW-om

Hrvatska olimpijka traži pomoć Mate Rimca u utrci s NASA-om i BMW-om

Foto: Hina 

PRVA hrvatska sanjkaška olimpijka Splićanka Daria Obratov najavila je u utorak u razgovoru s predsjednikom i glavnim tajnikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom i Josipom Čopom da će se za nastup na ZOI-u u Pekingu 2022. godine boriti u paru sa sestrom Danijom.

Predsjednika Matešu posebno je interesiralo kako se Dariji može pomoći u kupnji ili izradi sanjki koje bi bile što konkurentnije vodećim sanjkaškim nacijama u svijetu, a Daria je iznova pojasnila složenost njihove nabave.

"Takve sanjke nemoguće je kupiti jer nitko ih neće prodati izravnoj konkurenciji, ali može ih se izraditi, kao što to čine Nijemci u suradnji s BMW-om, Česi sa Škodom, Amerikanci s NASA-om ili Rusi, također u suradnji sa svojom svemirskom agencijom", kazala je Obratov i naglasila moguću suradnju s automobilskim poduzetnikom Matom Rimcem.

"Možemo kontaktirati gospodina Rimca o mogućnostima njegove tvrtke, ali budući da se radi o posebnim materijalima za izradu sanjki, konzultirat ćemo i stručnjake s Instituta Ruđer Bošković", ustvrdio je Mateša, istaknuvši želju da taj proizvod bude "plod znanja i umijeća hrvatskog čovjeka".

Prva hrvatska sanjkaška olimpijka najavila je kako se za nastup na ZOI-u u Pekingu 2022. godine planira boriti u paru (tzv. dvojci), skupa s 20-godišnjom sestrom Danijom, također sanjkašicom, koju je šest mjesta dijelilo od vize za Pjongčang u singlu.

Predsjednik i glavni tajnik HOO-a obećali su Dariji potporu olimpijske udruge u nastavku sanjkaške karijere.

 
 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara