RASPORED Evo kad i gdje Hrvatska igra na Svjetskom prvenstvu

RASPORED Evo kad i gdje Hrvatska igra na Svjetskom prvenstvu

Foto: Getty Images/Guliver Image

HRVATSKA reprezentacija izvučena je u skupinu D Svjetskog prvenstva s Argentinom, Islandom i Nigerijom.

Prvu utakmicu Hrvatska igra 16. lipnja u Kalinjingradu s Nigerijom. Pet dana kasnije igramo u Nižnjem Novgorodu protiv Argentine, a protiv Islanda 26. lipnja u Rostovu.

16. lipnja:
Moskva: Argentina - Island, 14.00
Kalinjingrad: HRVATSKA - Nigerija, 20.00

21. lipnja:
Nižnij Novgorod: Argentina - HRVATSKA, 19.00

22. lipnja:
Volgograd: Nigerija - Island, 16.00

26. lipnja:
Sankt-Peterburg: Nigerija - Argentina, 19.00
Rostov na Donu: Island - HRVATSKA, 19.00


 

Naša skupina se u osmini finala križa sa skupinom C, u kojoj su Francuska, Peru, Danska i Australija.

Spremate li se na put u Rusiju, opcija je jako puno. Zrakom, kopnom, a oni najveći entuzijasti mogu krenuti i morskim putem, budući da je prva utakmica u Kalinjingradu, ruskoj enklavi na Baltiku.

Ako putujete s ograničenim budžetom i ne možete si priuštiti baš sve avionske karte, cestovna avantura je najizglednija. Najisplativije bi bilo skupiti još tri prijatelja ili prijateljice pa rentati kamper i tako podijeliti, odnosno smanjiti troškove.

No, tu tek kreće prava avantura. Relacijom Zagreb - Kalinjingrad - Nižnij Novgorod - Rostov - Zagreb proputovat ćete nešto manje od 7000 kilometara, sedam zemalja i dvije vremenske zone.

Od Zagreba do Kalinjingrada ima 1400 kilometara. Dobra vijest je da je Kalinjingrad na moru, pa možete odmoriti na jednog od gradskih plaža prije nego krenete na 1700 kilometara dug put do Nižnjeg Novgoroda. Potom vas čeka novih 1400 kilometara do Rostova, a onda 2400 kilometara do Zagreba. Druga dobra vijest je da litra dizela u Poljskoj stoji 7 kuna, u Rusiji 4,10 kuna, a u Ukrajini nešto manje od 6 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara