Hrvatska posada - junaci relija Dakar 2004.

Hrvatska posada - junaci relija Dakar 2004.

HRVATSKA posada Marčinković – Frčko na dakarskom reliju doživjela je susret s talibanima, te je spasila život jednoj posadi ugrozivši ostatak natjecanja.

Sedma etapa Relija Dakar hrvatskoj će posadi ostati dugo u pamćenju. Njihova Toyota je usred noći stala, GPS uređaj nije radio, a auto nikako nije htio upaliti.

Tada je naišao kamion talijanske posade koji ih je pokušao odšlepati do mehaničara. Marčinković i Frčko već su bili sigurni da će morati odustati od daljnjeg natjecanja, jer neće stići na vrijeme proći cilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Veliko iznenađenje uslijedilo je kada su usred noći ugledali "lokalne talibane" na motociklima koji su ih odveli u svoje šatore, te su im za pola sata popravili Toyotu. Hrvatska posada mogla je krenuti dalje, javlja www.ak-oglasnik.com.

Skoro pred kraj etape, naši relijaši ugledali su prevrnuto prateće vozilo jedne posade, te su se zaustavili jer su bili jedina pomoć nastradalima.

Ugrozivši i vlastito natjecanje ostali su s ozlijeđenima do dolaska Hitne pomoći, iako su u sljedećih 20 minuta trebali završiti etapu kako bi ispunili normu.

Normu nisu ispunili no postali su heroji relija Dakar 2004. godine, javlja www.ak-oglasnik.com, dodajući kako je organizator vjerojatno po prvi put u povijesti odlučio da posada koja nije ispunila normu može nastaviti natjecanje, te im još dozvoliti preskakanje osme etape, i dati nagradu za fair-play.

Izvor fotografije: www.ak-oglasnik.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara