RUKOMET

Hrvatska protiv Srbije i Crne Gore na rukometnom Euru

Hrvatska protiv Srbije i Crne Gore na rukometnom Euru
Foto: Screenshot

HRVATSKA rukometna reprezentacija saznala je na ždrijebu u Beču rivale na Europskom prvenstvu koje će se igrati od 9. do 26. siječnja 2020. u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Hrvatska će igrati u skupini A protiv Srbije, s kojom je igrala i u kvalifikacijama, Crne Gore i Bjelorusije.

Duvnjak, Karačić i društvo remizirali su u kvalifikacijama protiv Srbije (25:25) u Beogradu, a potom su slavili u Zadru (27:23).

Posljednji put je Hrvatska protiv Crne Gore igrala u kvalifikacijama za Svjetskog prvenstvo prije više od godinu dana. U Osijeku je uvjerljivo pobijedila (32:19), a u uzvratu u Podgorici minimalni izgubila (32:31).

Što se tiče Bjelorusije, nju je Červarova ekipa svladala na Euru u Zagrebu (25:23) u siječnju 2018., zbog čega je Hrvatska apsolutni favorit skupine A. 

Međutim, mora biti oprezna jer su primjerice Crnogorci srušili u kvalifikacijama olimpijske i svjetske prvake Dance, a Bjelorusija kao gost iznenadila prvog nositelja na ovom ždrijebu Češku, dok je Srbija već pokazala da može biti nezgodna za Hrvatsku. 

Ždrijeb rukometnog Eura:

Skupina A (Graz): HRVATSKA, Bjelorusija, Crna Gora, Srbija

Skupina B (Beč): Češka, Sjeverna Makedonija, Austrija, Ukrajina

Skupina C (Trondheim): Španjolska, Njemačka, Latvija, Nizozemska

Skupina D (Trondheim): Francuska, Norveška, Portugal, Bosna i Hercegovina

Skupina E (Malmö): Danska, Mađarska, Island, Rusija

Skupina F (Göteborg): Švedska, Slovenija, Švicarska, Poljska

Momčad Line Červara bila je u prvom potu jedan od šest nositelja na ždrijebu, a ranije je odlučeno da će igrati u skupini A u Grazu. To je tražio Hrvatski rukometni savez zbog veće podrške navijača, a EHF uslišio molbu. Euro će se igrati u šest skupina s po četiri reprezentacije, a iz svake će po dvije najbolje proći u drugi krug, u kojem ćemo dobiti dvije nove grupe s po šest reprezentacija, a onda će iz te dvije skupine dvije prvoplasirane izboriti polufinale.

Ovaj Euro će biti drukčiji jer prvi put umjesto 16 igrat će 24 reprezentacije, od kojih je čak šest s prostora bivše Jugoslavije.

Naslov europskog prvaka branit će Španjolska koja je u siječnju 2018. u Hrvatskoj osvojila titulu pobjedom nad Švedskom u finalu 29:23. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara