Hrvatska se vratila sa četiri medalje, Ana Bajić osvojila zlato u tajlandskom boksu

Foto: Index

HRVATSKA reprezentacija je ostvarila povijesni rezultata osvojivši dvije seniorske zlatne medalje, jednu brončanu seniorsku i brončanu juniorsku medalju na Europskom prvenstvu u tajlandskom boksu u Turskoj.

Hrvatska reprezentacija se vraća sa četiri medalje od ukupno pet boraca: Ana Bajić ( KTB Split) i Marija Mikolčević ( KTB Adriatick ) zlatne medalje.

Ana Bajić u kategoriji +75 - pobjeda nad predstavnicom Rusije i Marija Mikolčević u kategoriji - 75kg pobjedom na predstavnicom domaćina Turske.

Prije samih mečeva bilo je napeto jer Ani je ždrijeb dodijelio predstavnicu najjače sile Rusije ( cura 93,5kg ), a Mariji je ždrijeb dodijelio predstavnicu domaćina, međutim cure su odradile mečeve za pamćenje i na najbolji mogući način promovirale svoju zemlju.

Brončanu medalju u seniorskoj konkurenciji osvaja Michel Celar ( KTK Split ) u kategoriji - 91kg, kojeg je u polufinalu zaustavio domaći borac. Brončanu medalju u juniorskoj konkurenciji osvaja Matija Mučnjak ( KTB Tigar Cikatić ) u kategoriji + 91kg.

Luka Lozo ( KTB Split ) u kategoriji juniora do 60 kg zaustavljen je u osmini finala od predstavnika Latvije koji je od Luke stariji dvije godine, ispred Luke je budućnost.
S reprezentacijom je bio i sudac Antonio Ujdur koji je uspješno dobio sudačku diplomu IFME.

Treneri Dario Jurišić i Mario Valentić kao i voditelj reprezentacije Petar Mijić oduševljeni su nastupom svih reprezentativaca ali i ponašanjem i skladom reprezentacije tijekom cijelog prvenstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara