OLIMPIJSKE IGRE

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija nakon 12 godina opet na Olimpijskim igrama

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija nakon 12 godina opet na Olimpijskim igrama
Foto: Index

HRVATSKA muška stolnoteniska reprezentacija (Tomislav Pucar, Andrej Gaćina, Tomislav Frane Kojić, Filip Zeljko, izbornik Neven Karković i fizioterapeut Goran Krušelj) izborila je Olimpijske igre u Tokiju.

U odlučujućem dvoboju svjetskih kvalifikacija u portugalskom Gondomaru hrvatski stolnotenisači svladali su Veliku Britaniju 3:0 te osigurali ekipni nastup u Tokiju, a time i potvrdili da ćemo definitivno imati dva igrača u pojedinačnom dijelu turnira.

Bio je to odličan meč naših stolnotenisača, a da bi to mogao biti velik dan, najavili su već u igri parova kad su Kojić i Gaćina s 3:0 torpedirali Walkera i Drinkhalla. Na to se nadovezao Pucar koji je gubio 2:1 od najboljeg britanskog igrača Pitchforda (22. igrač svijeta), no sljedeća dva seta slavio je 11:6 i 11:8.

Za kraj je pobjedu potvrdio Gaćina, koji je prvo nadoknadio 1:2, a potom u petom setu uništio Drinkhalla.

Posljednji put Hrvatska je u ekipnom dijelu Olimpijskih igara bila 2008. u Pekingu u sastavu Zoran Primorac, Tan Ruiwu i Andrej Gaćina. Dvanaest godina poslije Hrvatska je opet među 16 ekipa na Olimpijskim igrama.

"Fantastičan uspjeh! I to ne samo što smo izborili Olimpijske igre već što je to uspjeh jedne generacije koja se posložila s iskusnim Gaćinom na čelu, Pucarom koji ulazi u svjetski vrh, Kojićem koji je cijeli život posvetio sportu i ispunio želju da ide na OI te Filipom koji je kao četvrti igrač bio fantastična podrška. Bila je iznimna atmosfera, sve stvari su bile posložene, dečki su u svim situacijama odreagirali točno kako treba i danas je bila uživancija biti na klupi i voditi ovaj meč", istaknuo je izbornik Karković.

HRVATSKA - VELIKA BRITANIJA 3:0
Kojić/Gaćina - Walker/Drinkhall 3:0 (9, 2, 13)
Pucar - Pitchford 3:2 (-7, 6, -9, 6, 8)
Gaćina - Drinkhall 3:2 (9, -7, -5, 7, 2)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara