Hrvatska u podne otvara juniorski Euro: "Tajna je u uigranosti, ali više nemamo 12 igrača Dinama"

Hrvatska u podne otvara juniorski Euro: "Tajna je u uigranosti, ali više nemamo 12 igrača Dinama"

Foto: Screenshot

HRVATSKA U19 reprezentacija danas u podne (12h) počinje svoj nastup na Europskom juniorskom prvenstvu u Njemačkoj.

Izbornik Ferdo Milin pokušat će nadmašiti rezultat A selekcije koja je s Antom Čačićem razočarala na tek završenom Euru u Francuskoj.

Hrvatska otvara svoj nastup susretom protiv Nizozemske u Skupini B, iz koje će u drugu fazu proći prve dvije ekipe. U skupini su i Engleska i Francuska.

"Raspoloženje je jako dobro. Pripremali smo se za prvu utakmicu s Nizozemskom i njihov tradicionalni sustav i nadam se da ćemo biti uspješni. Najbolja su im trojica igrača u napadu te treba paziti na njihovu brzinu i tehničke karakteristike. Međutim, nadam se da će se oni morati više baviti pitanjem kako zaustaviti nas nego mi njih", najavio je izbornik Milin.
 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidi se da postoji određena nervoza u svlačionici, no pokušavam se potruditi da igrači budu mirni, da shvate da je to samo jedna utakmica u nizu u njihovim karijerama, da igramo nogomet i ne opterećujemo se", dodao je.

Mlada Hrvatska u drugom kvalifikacijskom krugu nije primila niti jedan pogodak, ali Milin tvrdi da mu je momčad oslabila zbog Dinamovih europskih obaveza. Ipak, na Euro je poveo devet igrača Dinama.

"Tajna je u uigranosti. Imali smo 12 igrača iz Dinama, koji su bili uigrani u istom klubu, što u Njemačkoj neće biti slučaj jer su potrebni Dinamu u borbi za Ligu prvaka", rekao je. 

Konačni cilj je, kaže Milin, "ući među pet najboljih, koji će ići na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji": "Glavni su favoriti Francuzi i Englezi. Uopće ne razmišljamo o tituli, samo razmišljamo kako da nam momčad najbolje reagira na terenu i napravi pozitivan rezultat u prvoj idućoj utakmici".
 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara