Hrvatska zadnja u bobu dvosjedu: "Bili smo deprimirani, ali baš smo uživali"

Hrvatska zadnja u bobu dvosjedu: "Bili smo deprimirani, ali baš smo uživali"

Foto: Hina

HRVATSKI bob dvosjed s pilotom Draženom Silićem i kočničarom Benediktom Nikpaljom zauzeo je posljednje, 30. mjesto na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Nakon tri održane vožnje za najbržim Kanađanima Justinom Krippsom i Alexanderom Kopaczom zaostali su 5,08 sekundi.

Naša je posada u sve tri vožnje ostvarila najslabije vrijeme, a u jedinom nastupu u ponedjeljak bila je 2,03 sekunde sporija od Nijemaca Francesca Friedricha i Thorstena Margisa.

Silić i Nikpalj na kraju su svog nastupa za pretposljednjim Kinezima Jianom Jinom i Hao Shiom zaostali 1,69 sekundi.Bio je ovo prvi nastup hrvatskog boba dvosjeda na ZOI-u, a Silića i Nikpalja u subotu i nedjelju očekuje i nastup u bobu četverosjedu, u kojem će im se pridružiti Mate Mezulić i Antonio Zelić.

Nakon što su zauzeli 30. mjesto u bobu dvosjedu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, članovi hrvatske posade, pilot Dražen Silić i kočničar Benedikt Nikpalj, istaknuli su kako je i sam plasman na ZOI veliki uspjeh jer je 50-ak posada ostalo bez nastupa."Oduševljeni smo na kraju. Jučer smo bili malo deprimirani gledajući ostale posade jer smo znali i dobivati neke od onih koji su završile ispred nas pa smo mislili da možemo nadoknaditi neke nedostatke koje smo imali. Danas smo bili baš opušteni i uživali smo u nastupu na Igrama. Morate znati da se preko 50 posada koje su se kandidirale za dolazak u Pjongčang nije niti kvalificiralo za nastup", rekao je Silić.

"Drago nam je da smo ispisali povijest hrvatskog boba dvosjeda. Nadam se da neće stati na ovome i da je ovo tek početak. Sretni smo i zadovoljni što smo se spustili, naš primarni cilj je bio nastupiti na Igrama. Za više je potrebno više vremena, treninga, ulaganja, uvjeta, financija, slobodnog vremena... Nitko od nas nije plaćen za ovo, svi to radimo iz ljubavi. Za ništa na svijetu ovo ne bih mijenjao. Rezultat je dobar, onaj tko očekuje više je malo prezahtjevan. Jednom kad probate bob, to je kao droga, ne možete se skinuti s toga", izjavio je Nikpalj."Očekujemo da ćemo u četverosjedu biti bolji, ali svatko iz posade je imao nekakvu ozljedu ove sezone, pa moramo vidjeti kako su se dečki oporavili. A i trener nam je rekao kako su potrebna barem tri tjedna samog treninga na ovoj stazi, dok ćemo mi imati samo tri dana. Treba što bolje odraditi vožnje, pa ćemo vidjeti što će to donijeti", zaključio je Silić.

Nakon tri vožnje vodeći Kripps i Kopacz bolji su samo šest stotinki od drugih Nijemaca Friedricha i Margisa, odnosno devet stotinki od trećeplasiranih, također Nijemaca Johannesa Lochnera i Christophera Webera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odlučujuća, četvrta vožnja nakon koje će biti poznati nositelji medalja na programu je od 14 sati. U četvrtoj vožnji nastupit će 20 najbržih posada iz prve tri utrke.

REZULTATI:
1.  Kanada (J. Kripps/A. Kopacz)       2:27.58
2.  Njemačka (F. Friedrich/T. Margis)  2:27.64
3.  Njemačka (J. Lochner/C. Weber)     2:27.67
4.  Latvija (O. Melbardis/J. Strenga)  2:27.70
5.  Njemačka (N. Walther/C. Poser)     2:27.71
----------------------------------------------
27. Brazil (E. Bindilatti/E. Martins)  2:30.71 
28. Rusija (M. Andrianov/J. Selihov)   2:30.83 
29. Kina (Jin J/Shi H)              2:30.97 
30. HRVATSKA (D. SILIĆ/B. NIKPALJ)     2:32.66 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara