Hrvatska zbog svađe Ivaniševića i Pilića ostala bez izbornika?

Hrvatska zbog svađe Ivaniševića i Pilića ostala bez izbornika?

U SAMO tjedan dana aktualni Davis Cup prvaci ostali su bez dvije ključne figure - legendardnog Gorana Ivaniševića, koji je čvrsto odlučio da nikad neće voditi hrvatsku reprezentaciju, ali i Nikija Pilića, koji je Hrvatsku prošle godine odveo do prvog Davis Cup naslova.

Od izvršne direktorice HTS-a Marine Mihelić nismo uspjeli dobiti nikakav konkretni komentar, iako nije demantirala informaciju o neopozivoj ostavci koju je Pilić podnio predsjedniku Hrvatskog teniskog saveza Radimiru Čačiću

"16. siječnja održani će se sjednica Upravnog odbora HTS-a, kada će biti donešen službeni stav. Nikakav drugi komentar ne mogu dati." - kazala je Mihelić u razgovoru za Index.hr.

Komentar predsjednika HTS-a Radimira Čačića očekujemo tijekom prijepodneva.

Podsjetimo, još se i prije samog osvajanja Davis Cupa nagađalo da će Pilića, inače četverostrukog osvajača čuvene "salatare", nakon finala na izborničkom mjestu zamijeniti Goran Ivanišević, najuspješniji hrvatski tenisač svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, iako jedna verzija Pilićevog podnošenja ostavke govori da je Pilić ogorčen informacijama koje su u zadnje vrijeme objavljivane u medijima, te se implicira da je upravo to razlog ostavke, postoji i druga verzija, koja govori nešto sasvim drugačije.

Naime, nakon osvajanja Davis Cupa Pilić se povukao iz javnosti, te je davao samo uopćene izjave, dok je Goran jasno i glasno najavljivao kako je spreman istog trenutka preuzeti reprezentaciju.

Kako neslužbeno doznajemo, Ivanišević je odluku o definitivnom odustajanje donio nakon što je postalo jasno da u reprezentaciju neće moći dovesti stručnjake "po svom guštu", odnosno da će mu i prije nego što je postao izbornik netko drugi nametati što će i kako će raditi. Konkretno, s "više instance" odlučeno je da mu Pilić mora biti savjetnik, što se tvrdoglavom "Zecu" nikako nije svidjelo.

Pitanje je hoćemo li ikad saznati pravu istinu, ali i sada je već posve jasno da između Ivaniševića i Pilića odnosi nisu baš najbolji, što bi vrlo lako mogao biti uzrok činjenici da je hrvatska Davis Cup reprezentacija ostala bez dvije ključne figure.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara