Hrvatska´92 - Hrvatska´03 100:96

Hrvatska´92 - Hrvatska´03 100:96

REVIJALNOM utakmicom košarkaške reprezentacije koja je na Olimpijskim igrama u Barceloni osvojila srebrnu medalju i aktualne hrvatske vrste obilježena je 10. godišnjica tragične pogibije Dražena Petrovića.

U dvoboju odigranom pred 6.000 gledatelja u Košarkaškom centru koji nosi Draženovo ime Hrvatska92 je pobijedila Hrvatsku03 sa 100:96 (22:20, 27:29, 23:21, 28:26)

U dvoboju prepunom atraktivnih poteza gledatelji su mogli uživati u srazu ponajboljih hrvatskih košarkaša u posljednjih petnaestak godina, u sudaru "starih" i "mladih". Draženovi bivši suigrači predvođeni Stojkom Vrankovićem, Dinom Rađom, Franjom Arapovićem sjajno su odoljevali brzini i mladosti igrača koji će ove godine u Švedskoj pokušati izboriti plasman na OI u Ateni. "Ovo je veliki praznik i događaja za hrvatsku košarku. Sjajna prilika da još jednom odamo počast velikom Draženu, ali i još jednom zaigramo u sastavu koji je slavio u Barceloni," kazao je Dino Rađa.

Igrači iz Barcelone nakon prve dionice vodili su sa 22:20, na poluvremenu je bilo 49:49. U trećoj dionici "starci" su vodili i sa 12 razlike, a u posljednjoj dionici i sa 11 razlike. Iako su "klinci" pred kraj opasno zaprijetili, odabranici Pere Skansija ipak su izdržali i upiali pobjedu. "Gledatelji su mogli uživati i još jedno se zahvaliti Draženu Petroviću na svemu što je pružio hrvatskoj košarci," rekao je Damir Mulaomerović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedničku momčad predvodili su Velimir Perasović (18), Dino Rađa (18), Žan Tabak (17), Vladan Alanović (12), Arijan Komazec (12) i Veljko Mršić (11), dok su u hrvatskoj vrsti najefikasniji bili Gordan Giriček (16), Damir Mulaomerović (14) i Andrija Žižić (13).

Prije same utakmice, ali i za vrijeme pauzi na velikom video-zidu vrtile su se Draženove akcije, a prvu loptu na utakmici podbacio je Goran Ivanišević. "Dražen je predvodio nezboravnu generaciju i bio je njezin veliki vođa. Igrač kakav se rađa jedno u 500 godina. Ponosan sam što sam bio njegov veliki prijatelj," kazao je Wimbledonski pobjednik. Hrvatski izbornik Neven Spahija, inače veliki Draženov prijatelj, nije mogao prisutvovati utakmici jer je vodio Krku iz Novog mesta u odlučujućoj petoj utakmici finala doigravanja prvenstva Slovenije protiv Union Olimpije. U poluvremenu utakmice slikar Nenad Blažev darovao je portret Dražena Petrovića njegovoj majci Biserki. Utakmicu su pratili i zlatni hrvatski rukometaši, Zvonimir Boban, te niz drugih uglednih sportaša i osoba iz javnog života.Za momčad iz Barcelone igrali su Vranković, Rađa, Arapović, Tabak, Perasović, Komazec, Naglić, Mršić, Alanović, Gregov, Šarlija, Cvjetićanin, dok je izbornik bio Petar Skansi. Aktualnu reprezentaciju nastupili Giriček, Mulaomerović, Žižić, Kasum, Popović, Miljković, Ukić, Stojić, Šundov. Umjesto Spahije na klupi su sjedili Ivica Burić i Mirko Novosel.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara