RUKOMET

Hrvatske juniore na rukometnom SP-u najavili kao Srbiju pa pustili Lijepu našu

Hrvatske juniore na rukometnom SP-u najavili kao Srbiju pa pustili Lijepu našu
Screenshot: Sportklub

HRVATSKA juniorska rukometna reprezentacija pobijedila je vršnjake iz Portugala u posljednjem susretu skupine C Svjetskog prvenstva koje se igra u Španjolskoj.

Hrvatska je slavila s 32:20 te je osvojila prvo mjesto u skupini i u osmini finala igrat će protiv Islanda.

Prvo ime susreta bio je Josip Šarac s učinkom 9 pogodaka od 12 pokušaja ili 75 posto. Ivan Martinović je samo za nijansu bio slabiji 7 od 10 ili 70 posto, a Filip Vistorop 7 od 12  ili 58 posto. Treba ipak znati da je on organizirao igru, asistirao, vukao i pucao kada se nitko drugi nije usudio. Vratar Ivan Ereš bio je standardno dobar s 11 obrana.

Dva puta najavio Srbiju umjesto Hrvatske uoči intoniranja Lijepe naše

Međutim, to nije ono po čemu će ovaj susret ostati upamćen, već po grešci službenog spikera. Pred intoniranje hrvatske himne najavio je reprezentaciju Srbije umjesto Hrvatske. Odmah je stigla reakcija s hrvatske klupe, a službeni spiker ispričavao se zbog pogreške.

"A sada je vrijeme za himnu Srbije. Ovog trenutka, himna Srbije", poručio je nakon čega je uslijedio muk, a ubrzo i žamor u dvorani uoči utakmice Hrvatske i Portugala na SP-u za mlade rukometaše.

Izbornik Dominiković reagirao prema službenom spikeru, neki igrači spustili ruku s prsa

Nakon što je dvaput najavio Srbiju umjesto Hrvatske, skočila je klupa predvođena izbornikom Davorom Dominikovićem koji je pogledao u pravcu službenog spikera i gestikulirao rukama da je došlo do nesporazuma.

I neki hrvatski rukometaši su u nevjerici spustili ruku s prsa, da bi ubrzo nastao žamor u dvorani, poslije čega je dotični shvatio da je pogriješio.

"Koliko je propusta na Svjetskom prvenstvu, rekao bih amaterizma, na turniru u Španjolskoj, od svakodnevnih loših statistika, rezultata, pa do najvećeg gafa, kad je prije nekoliko trenutaka službeni spiker najavio prije puštanja Lijepe naše reprezentaciju Srbije. Dvaput se ispričao, međutim, nije zvučalo dobro, lijepo i profesionalno. Mislim da bi i Svjetska rukometna federacija morala poraditi na tome", rekao je komentator Sportkluba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara