Hrvatske tenisačice pobijedile Tursku, junakinje Fett i Jurak

Hrvatske tenisačice pobijedile Tursku, junakinje Fett i Jurak
Foto: HTS

HRVATSKE tenisačice Jana Fett i Darija Jurak pobijedile su sa 6:4, 6:4 Turkinje Čaglu Buyukakčay i Pemru Ozgen u odlučujućoj igri parova te tako donijele pobjedu hrvatskoj Fed Cup reprezentaciji u prvom nastupu na turniru Prve Euro-afričke skupine u britanskom gradu Bathu.

"Stvarno sam sretna što smo pobijedile u odlučujućem meču pri 1:1. Mislim da smo se Darija i ja dobro snašle iako smo prvi put igrale zajedno, ali također se nadam da ćemo sutra ipak lakše pobijediti", rekla je Fett, dok je Jurak dodala: "Drago mi je da smo funkcionirale dobro jer smo prvi put igrale zajedno i stvarno je u takvim okolnostima ovo bila fantastična pobjeda. Osim toga, došla sam iz Hua Hina iz Tajlanda, trebalo se prilagoditi s igranja na otvorenom na tenis u dvorani."

Turska je povela zahvaljujući pobjedi Buyukakčay protiv Ane Konjuh sa 7:5, 2:6, 6:3, a izjednačila je Donna Vekić koja je sa 7:6 (0), 6:3 svladala Ozgen.

"Nema ništa bez stresa za početak, nadam se da toga više do kraja tjedna neće biti. Donna je očekivano pobijedila, koliko god se sigurno osjeća umor od prošlog tjedna. No puna je samopouzdanja i ovo joj je bio rutinski meč. Za par Fett – Jurak smo se odlučili u posljednji tren, a odigrale su odlično, čak je moglo biti i uvjerljivije", komentirala je izbornica Iva Majoli.

Srbija bolja od Gruzije

U drugom dvoboju grupe B Srbija je s 2:1 bila bolja od Gruzije. Ivana Jorović je pobijedila Mariam Bolkvadze sa 6:3, 6:1, a Olga Danilović je sa 7:5, 6:3 nadigrala Ekaterine Gorgodze. U igri parova Bolkvadze i Oksana Lalašnjikova su sa 6:3, 7:5 bile bolje od Danilović i Jorović.

U četvrtak (11 sati) će naše tenisačice igrati meč 2. kola protiv Gruzije, dok će u drugom dvoboju igrati Srbija i Turska.

Samo prvoplasirana ekipa iz grupne faze će imati priliku boriti se za promociju u razigravanje za mjesto u Svjetskoj skupini 2, a igrat će protiv prvoplasirane reprezentacije iz grupe A u kojoj su Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara