Hrvatski junaci Crotonea opet u istom gradu: "Zenički labud" sletio u Sampdoriju

Hrvatski junaci Crotonea opet u istom gradu: "Zenički labud" sletio u Sampdoriju

Foto: Twitter

NJEGOVIH 16 golova je, zajedno s trenerom Ivanom Jurićem bilo je ključ Crotoneovog bajkovitog ulaska u Serie A, a danas je napokon prešao u Sampdoriju, koja ga već dulje vremena želi.

Đenovski klub objavio je da je "od Crotonea otkupio Antu Budimira (24) napadača koji je potpisao četverogodišnji ugovor." Budimir je u Crotoneu imao odštetnu klauzulu od 1.8 milijuna eura i to je iznos koji je Sampdoria platila za njega.
 
Golgeter kojeg su na peti talijanske čizme prozvali "Zenički labud" tako će se opet naći u istom gradu s trenerom iz Crotonea, ali sada će biti žestoki rivali, jer Jurić je preuzeo Genou, a Budimir je uz 1.8 milijuna eura odštete prešao u Sampdoriju. 
Derby della Lanterna tako će iduće sezone imati hrvatski začin, a u Dorijinom napadu prijeti će 190 centimetara visoki Zeničanin koji je ostavio veliki golgeterski trag u klubovima zagrebačkog prstena (Sesvete, Gorica, Inter, Lokomotiva), a posebno se istaknuo u Dinamovoj filijali, za koju je u sezoni 2013/14 postigao 19 golova, što mu je omogućilo transfer u St. Pauli za gotovo milijun eura odštete. 
 
Međutim, u godinu dana u hamburškom drugoligašu nije se nametnuo pa je posuđen talijanskom. Budimir se tamo vratio u formu iz Lokosa i sa 16 golova u Serie B bio je najbolji strijelac novog talijanskog prvoligaša, a pažnju većih klubova pobudio je i golom Milanu na San Siru u Kupu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara