Hrvatski košarkaši umiješani u veliku kladioničarsku aferu u Austriji

Hrvatski košarkaši umiješani u veliku kladioničarsku aferu u Austriji
Foto: Hina

AUSTRIJSKA policija privela je u ponedjeljak navečer pet košarkaša momčadi UBSC Raiffeisen iz Graza zbog sumnje u namještanje rezultata utakmica.

Kako prenose austrijski mediji, među privedenima su dvojica Amerikanaca te tri košarkaša iz bivše Jugoslavije među kojima su navodno i dva hrvatska košarkaša. Portal basketball.hr piše da se radi o Marku Caru i Matiji Poščiću. Isti portal dodaje da su ostali osumnjičeni Slovenac Drago Brčina te američki košarkaši Anton Beard i Derrick Jamerson.

Glasnogovornik državnog odvjetništva u Grazu Hansjorg Bacher potvrdio je za austrijsku novinsku agenciju APA uhićenja sportaša, ali tužiteljstvo zasad nije objavilo druge detalje.

Košarkaši su uhićeni jer tužiteljstvo vjeruje da bi osumnjičeni pokušali napustiti zemlju te prikriti i uništiti dokaze.

"Ovo je loš dan za austrijski sport, posebno za košarku. Ovo je i crni dan za UBSC Graz", kazao je direktor kluba Michael Fuchs.

Kako ne bi ugrozili istragu koja je u tijeku, u klubu nisu željeli objaviti imena privedenih igrača, međutim Fuchs je otkrio kako su tijekom siječnja dobili informaciju da dio igrača ne igra kako treba.

Oglasio se i generalni direktor lige Superliga GmbH Tomas Kanovsky.

"Sama liga bila je obaviještena o mogućim prevarama s klađenjem. Izuzetno sam razočaran i uzrujan što igrači zloupotrebljavaju ovaj sjajni sport zbog nečeg sličnog. To je neprihvatljivo, nećemo to tolerirati i učinit ćemo sve da se to ne dogodi u budućnosti", kazao je Kanovsky.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara