Hrvatski "krvnik" službeno okončao veliku karijeru

Hrvatski "krvnik" službeno okončao veliku karijeru

NAKON osamnaest godine karijere profesionalnog nogometaša Francuzu Liliamu Thuramu liječnici su pronašli srčanu manu.

Gotovo nevjerojatnu vijest objavio je sam nogometaš na press-konferenciji u prostorijama francuskog prvoligaša PSG-a krajem lipnja, gdje je trebao biti predstavljen kao novo pojačanje pariškog kluba.

Veteranu su anomaliju pronašli na rutinskome liječničkom pregledu koji je prethodio ugovoru.

"Žao mi je što na ovoj press-konferenciji ne mogu objaviti svoju predanost PSG-u. Nažalost, iskoristit ću je da bih vam rekao da mi je otkrivena srčana mana. Čini se da se radi o istoj bolesti zbog koje je moj brat umro na košarkaškom igralištu prije nekoliko godina", izjavio je tada vidno potreseni, ali i zbog pravodobnog saznanja sretni nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina dva reprezentativna pogotka zabio je na Svjetskom prvenstvu 1998. godine

Veliku profesionalnu karijeru započeo je 1990. igrajući za Monaco gdje je proveo šest idućih sezona. Nakon Kneževine pet godina je igrao za talijansku Parmu, a veliku karijeru završio je odigrajući posljednje minute za Barcelonu. Prije katalonskog kluba pet godina igrao je za Juventus u ulozi jednog od najboljih braniča na svijetu, sve do ispadanja torinskog kluba u Seriju B.

Za francusku reprezentaciju odigrao je 142 utakmice, pritom zabivši dva pogotke, oba Hrvatskoj na svjetskom prvenstvu 1998. godine kada je podigao pehar najbolje reprezentacije svijeta. Sa Francuskom je osvojio Euro 2000. godine.

R.J.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara