Hrvatski navijači - hit prvog dana Australian Opena

Hrvatski navijači - hit prvog dana Australian Opena

APSOLUTNO najveći teniski događaj u Australiji je prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open koji se igra u Melbourneu. Kako piše australski Herald Sun, horde navijača predvođene "strastvenim Hrvatima" i "otkačenim Švedima" okupirali su Melbourne park, što i nije čudno uzme li se u obzir broj Hrvata koji živi "down under".

Iako je najveći dio navijača, što je i logično, u Melbourne park došao "okićen" australskim nacionalnim bojama, zelenom i zlatnom, novinarima Herald Suna nisu promakle stotine navijača u prepoznatljivim "kockastim" dresovima i pripadajućoj navijačkoj "opremi".

U moru navijača sa svih strana svijeta, prvi dan Australian Opena definitivno je pripao Hrvatima, piše Herald Sun, pa dodaje kako su stotine navijača u dobro poznatim crveno-bijelim dresovima burno navijale za sedmog nositelja Ivana Ljubičića i njegovog sunarodnjaka Marija Ančića.

Jedan od njih, Valter Fabian, kazao je Herald Sunu kako su navijači složni u želji da prvom danu tog velikog turnira daju hrvatski predznak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponedjeljak je uvijek dan Hrvata, svake godine smo velika vijest." - kazao je Fabian, a njim se složio i Ante Raspudić, koji je sa svojim prijateljima došao navijati za vrhunske hrvatske tenisače, piše Herald Sun.

"Pobijedit ćemo, nema šanse da izgubimo od bilo koga." - euforično je ustvrdio Raspudić.

Novinari australskog lista uočili su i skupinu 20-tak hrvatskih navijača koji su "izgledali kao da su se izgubili na putu na nogometnu utakmicu". Paradirali su Melbourne Parkom izvikujući anti-srpske slogane, navodi Herald Sun.

N.B./Herald Sun

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara