Hrvatski nogometni menadžeri se udružuju

Hrvatski nogometni menadžeri se udružuju

HRVATSKA nogometna scena bi se uskoro mogla obogatiti za još jednu udrugu koja bi okupljala licencirane nogometne menadžere i štitila njihova prava. Osnivač udruge je Mirsad Kerić, a prema onome što smo uspjeli saznati od eminentnih imena hrvatske menadžerske nogometne scene sve je zapravo još uvijek u povojima.

Hrvatska bi nakon Engleske, Nizozemske, Njemačke i Poljske postala peta država u Europi s ovakvom interesnom Udrugom, ukoliko ideja naravno zaživi.

Naletilić: Još uvijek ne znam svrhu te udruge!

Kontaktirali smo možda i najuglednijeg domaćeg posrednika pri kupovini i prodaji igrača, Marka Naletilića koji je priznao kako je o cijeloj priči zapravo saznao iz medija.

"Znam samo što su me vaši kolege novinari obavijestili i to je sve. Mislim da bi takva udruga pridonijela imageu i cijeloj situaciji na menadžerskoj sceni, ali ne znam točno koja bi bila svrha te udruge. Koji je motiv, koje su ingerencije i ostale stvari. Nemam ništa protiv i vjerujem da je to pozitivna stvar. Treba podržati tako nešto."

Naletilić je potvrdio da je pričao s Kerićem, ali da je to bilo daleko od ozbiljnog razgovora koji takva stvar zahtjeva.

"On je sa mnom pričao, ali teško da se to može nazvati razgovorom. Mi smo nešto s nogu progovorili, nešto mi je napomenuo kada smo se slučajno sreli, ali ne mogu to nazvati ozbiljnim razgovorom."

Rački: Treba zaštiti i interese menadžera!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa slično malo informacija raspolaže i Predrag Rački, čovjek koji se najduže bavi s ovim zanatom u Lijepoj našoj, a koji je u razgovoru za Index s nama podijelio svoja razmišljanja.

"Pošto sam jedan od najstarijih menadžera na ovim prostorima, već se naime 27 godina bavim s tim, nema razloga da ne podržim tako nešto."

Iako je čuo za cijelu inicijativu Rački kaže da ga još nitko nije očekivao, ali da poziv spremno očekuje unatoč krizi na izvoznim hrvatskom tržištu.

"Poznam čovjeka (Kerića), ali me još uvijek nitko nije ništa obavijestio, ali vjerojatno hoće. Treba uvesti neki red i u ove stvari. Premda nije baš da imamo nekih igrača za izvoz trenutačno", rekao je Rački uz pomalo ironični smiješak.

Rački smatra da je došlo vrijeme da se zaštite interesi i druge strane, one menadžerske, što je dobar razlog za postojanje ovakve udruge.

"Imam ja nenaplaćenih potraživanja od strane inozemnih klubova u izobilju, ali smatram da unatoč udruzi sve treba ići preko Hrvatskog nogometnog saveza. Ja sam inače dobar s Michelom Platinijem, ali sve mora biti službeno i ići preko Saveza. Mi svi imamo licencu preko HNS-a, stoga mislim da se Savez obavezno mora uključiti u ovaj projekt", zaključio je Rački.

M.P.
Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara