Hrvatski rukometaši započeli projekt "Atena 2004."

IZBORNIK hrvatske rukometne eprezentacije Lino Červar objavio je danas popis od 21. igrača, koji će 26. lipnja započeti pripreme za Olimpijske igre u Ateni, na koje će otputovati samo 15orica najspremnijih.

Na Červarevom potpisu su: vratari: Vladimir Šola, Venio Losert i Valter Matošević, lijeva krila: Nikša Kaleb i Goran Šprem, desna krila: Mirza Džomba i Verdan Zrnić, kružni napadači:Igor Vori, Patrik Ćavar i Matija Štritof, vanjski igrači: Tonči Valčić, Blaženko Lacković, Davor Dominiković, Ivica Obrvan, Drago Vuković, Ivano Balić, Slavko Goluža, Denis Špoljarić, Petar Metličić, Igor Kos i Tomislav Brož.

Na popisu nema Renata Sulića, a Červar je rekao da se i Blaženko Lacković još oporavlja nakon operacije meniskusa, a da manjih zrdavstvenih problema ima i Davor Dominiković. Zato je dao i popis od devet igrača iz pričuve na kojem su: Mario Kelentrić, Ivan Vukas, Zoran Jeftić, Krešimir Ivanković, Franjo Lelić, Ivan Pongračić, Boris Lisica i Nikola Blažičko koje će pozvati ukoliko se neki od rukometaša ozlijedi ili ne bude mogao pratiti žestoki ritam priprema.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Željko Kavran naglasio je da je objavljivanjem popisa igrača za najtrofejniji hrvatski sportski savez službeno započeo projekt "Atena 2004.". "Od naših rukometaša u Ateni očekujemo da prikažu igru dostojnu aktualnim svjetskim prvacima i nositeljima zlatnog odličja s OI u Atlanti. Bude li tako ni još jedno olimpijsko odličje neće biti nedostižno", rakao je Kavran napominjući da će HRS napraviti sve da našim najboljim rukometašima osigura optimalne uvjete za pripremu.

Dopredsjednik saveza i koordinator za muški rukomet Zoran Gobac kazao je da će program priprema naših rukometaša za Atenu koštati 5,2 milijuna kuna, od čega će od Hrvatatskog olimpijskog odbora dobiti 1,7 dok će ostalo morati sami namaknuti. "Problem je u tome što tijekom olimpijskih igara ne smijemo nositi reklame naših sponzora, ali sam unatoč tome uvjeren da ćemo početkom srpnja uspjeti zatvoriti financijsku konstukciju, u čemu nam je pomoć obećao i premijer Sanader. Ukoliko ne uspijemo zatvoriti financijsku konstrukciju pošteno ćemo javnosti reći da nismo uspjeli našim rukometašima omogućiti optimalne uvjete za pripreme, kakve su imali njihovi konkurenti, ali onda od njih i nemamo pravo očekivati vrhunske rezultate", zaključio je Gobac.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara