Hrvatski tenisač poludio na Krajana: "Sramota! Ovo je moguće samo kod nas i nigdje više"

Hrvatski tenisač poludio na Krajana: "Sramota! Ovo je moguće samo kod nas i nigdje više"

Foto: Hina, Facebook

OSLABLJENA Davis Cup reprezentacija Hrvatske bila je na korak od čuda protiv Španjolske u 1. kolu natjecanja, ali je na kraju izgubila 2:3. 
 
Budući da izbornik Željko Krajan nije mogao računati na Marina Čilića i Ivana Dodiga koji su nakon godina igranja uzeli pauzu od reprezentacije te na uvrijeđenog Bornu Ćorića, složio je reprezentaciju u sastavu: Franko Škugor, Ante Pavić, Nikola Mektić i Marin Draganja. 
 
Iako je reprezentacija odigrala iznad očekivanja, mnoge je iznenadilo što se na popisu našao Ante Pavić, 491. tenisač svijeta, a ne Kristijan Mesaroš koji je blizu ulaska među 200 najboljih. 
 
Krajan je kao razlog takve odluke naveo činjenicu da se u Osijeku igralo na tvrdoj podlozi, dok Mesaroš svoj put gradi kroz zemljane turnire te da smatra kako Kristijan nije razina Škugora, Mektića i Pavića koji igraju s tenisačima iz najboljih 100.
 
"To nema veze sa životom! Pa ja imam više pobjeda nad TOP 100 igračima nego poraza, a on za mene nikada nije rekao niti jednu lijepu riječ. Pa je li to sportski? Ljudski?!", poručio je u razgovoru za Index nezadovoljni Mesaroš.
 
"Krajan me uspoređuje s Mektićem i Pavićem, govori da su oni puno bolji, a ja sam igrao s njima, pobjeđivao ih više puta nego oni mene. Svim srcem sam navijao za njih protiv Španjolaca, skakao uz njihove poene, svi su oni sjajni dečki i zaslužili su biti u reprezentaciji. Znam koliko se trude, bore, daju sve od sebe, znam kakav je život tenisača, ali ovakvo Krajanovo ponašanje ipak boli..."
 
"Kakav je to izbornik koji nije u stanju niti upoznati me?"
 
Mesaroša posebno boli Krajanov odnos prema njemu.
 
"Nismo se nikada upoznali, a on je izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije!? To je sramota za njega! Valjda je sportski da me je barem nazvao i objasnio mi situaciju, a ne da me spominje preko novina. Nije u stanju niti upoznati sa mnom, što drugo reći."
 
Je li možda imao neki sukob s Krajanom pa ga ovaj ne želi primijetiti?
 
"Ma kakvi. Pa ja tog čovjeka nisam ni upoznao, a kamoli da smo razgovarali ili da je vidio kako igram. Kako onda može reći da sam ja za klasu lošiji od onih koje je pozvao, a ja sam bolje plasiran, pobijedio sam ih više puta i u šest mjeseci sam napredovao više nego oni u posljednjih nekoliko godina?"
 
A s ljudima iz Saveza?
 
"Ma ništa... Nisam razgovarao niti s njima. Zamislite, među 200 najboljih sam na svijetu, među pet-šest najboljih hrvatskih igrača, a da nikad nisam upoznao izbornika ili nekog iz HTS-a. Pa to je moguće samo u Hrvatskoj! To, tvrdim, ne postoji nigdje na svijetu!"
 
 
 
Godinu i pol dana 28-godišnji Mesaroš nije igrao tenis, a onda je pokazao koliki je borac kada se u samo jednoj sezoni ponovno uspio vratiti do 220. mjesta na svijetu. 
 
"Zar to nije dovoljno da barem treniram s reprezentacijom?! Ne tražim da igram, htio sam se samo dokazati izborniku", otkriva Mesaroš iz Tunisa, gdje nastupa na Futuresu.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Smatra kako se iza ovakve odluke krije Lovro Zovko, umirovljeni hrvatski tenisač i sadašnji trener Škugora i Pavića, dvojca koji je nastupio u Osijeku.
 
"Budući da su Krajanu otkazali svi igrači i da nije imao koga zvati, tražio je savjete od Zovka koji mu je, naravno, ponudio svoja dva igrača. Ne može biti jednostavnije. Preko reprezentacije guraju svoje igrače. Budući da sam znao da je Zovko trener u reprezentaciji, pitao sam ga jesam li zaslužio biti u momčadi. Znate li što mi je odgovorio? 'O tome ćemo uz kavicu.' Eto, je li to odgovor jednog sportaša ili odgovor čovjeka koji se boji da javnost sazna istinu..."
 
 
 
"Je li problem što mi oni nisu treneri? Što mi je majka iz Bosne? Ili što mi otac nije na visokoj poziciji?"
 
Kada mu je postalo jasno da poziv neće dobiti, poželio je barem trenirati s ostalim reprezentativcima.
 
"Znate li što su mi tada rekli? Da ih je dovoljno četvero. Uvijek ih bude pet-šest, a sad je odjednom dovoljno četvero?! Nisam tražio niti novac, niti da mi plate hotel, niti hranu. Sve bih platio iz svog džepa, ali ni na to nisu bili spremni. Zašto? Jer kad bih došao, vidjeli bi da sam i ja dobar igrač i da me ne mogu više tako ignorirati.
 
Je li možda problem u tome što mi je majka rođena u Bosni, a što su oni svi veliki Hrvati? Je li možda problem što mi otac nije visoko pozicioniran? Je li možda problem što mi oni nisu treneri? Je li možda problem što im ne želim ljubiti noge, tepati im i moliti ih za pozive? 
 
Tužno je to... Ja igram za domovinu, ne igra se samo Davis Cup za Hrvatsku, ja pod tom zastavom igram na svakom turniru. Ja želim igrati za domovinu, a ne za Krajana. Tužno je da takav čovjek sjedi na toj poziciji, a da me nikad nije upoznao. Tužno je da za mene nema mjesta ni u ekipi, ni na klupi, ni na treningu, pa čak nema ni ulaznice da ih bodrim s tribinama. Samo u Hrvatskoj je moguće da čovjek koji trenira s Tsongom i ostalim najboljim tenisačima, ne može trenirati i biti zamjena 500. igraču svijeta u reprezentaciji..."
 
 
 
"Neka Krajan ostane izbornik, pa mi i dalje nećemo imati najbolju momčad"
 
Kakav je Krajanov odnos s ostalim igračima?
 
"Pa vidite i sami... Sve vam je jasno kakav je odnos kad su spremni da ih cijela javnost razapinje da su izdali domovinu, jer samo ne žele igrati za njega. Neka taj gospodin bude izbornik i dalje, a oni neće doći igrati dok je on na klupi."
 
Kristijanov san je i dalje reprezentacija, a kakav je cilj za ovu sezonu?
 
"Cilj je što prije ući u TOP 200, od čega me dijeli još 30 bodova. Od četvrtog mjeseca igrat ću najveće turnire, a još prošlog tjedna sam osigurao kvalifikacije Roland Garrosa. Vjerujem i da mogu nastupiti na glavnom turniru."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara