"Hrvatski top talent kreirao pobjedu koju HSV čeka 2754 dana!"

"Hrvatski top talent kreirao pobjedu koju HSV čeka 2754 dana!"

Tekst: Totalsport
Foto: Cropix

SVOJU prvu bundesligašku pobjedu u sportskoj areni Campushalle upisala je HSV-ova rukometna momčad u utorak. Domaći je Flensburg "pao" 29:25.

Njemački je Bild izbrojao da su Hamburžani na gostujući uspjeh u Flensburgovoj dvorani čekali 2754 dana te zaključio da se naslov prvaka HSV-u ovime dodatno približio. Naime, klub čije boje uz Duvnjaka brane Blaženko Lacković i Igor Vori sada ima sedam bodova više od drugoplasiranog Kiela (47:40), ali i tri utakmice više. Kako bilo, ne ovise ni o kome drugome osim o sebi samima i svojim uspjesima.

"Najbolji igrač na parketu bio je HSV-ov Hrvat Domagoj Duvnjak. Top-talent star 21 godinu odigrao je izvrsno, sjajio je natprirodnom energijom i marširao je prema golu. Na kraju je postigao osam pogodaka. Pritom je Duvnjak kasno ušao u utakmicu. Na poziciji lijevog vanjskog igrača utakmicu je započeo Blaženko Lacković. Bivšem igraču Flensburga ništa nije uspijevalo, tri promašaja, tri tehničke pogreške u igri - nakon 18 minuta trener Martin Schwalb ga je povukao iz igre i uveo Pascala Hensa. Niti on nije postigao gola, pa je utakmica do 48. minute (21:21) bila otvorena", piše Bild koji podsjeća da od 7.9.2002. godine HSV nikada nije slavio kod Flensburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom su to pokušali učiniti osam puta.

"Za Duvnjaka je ovo bila prva utakmica u Campushalleu i odmah je odveo HSV do pobjede. Njegova su tri gola, za 23:21(51.), 24:21 (53.) i 25:22 (56.) utrla put do toliko željenog uspjeha na sjeveru", dodaje se u Bildovom tekstu čiji je nadnaslov "On je zaustavio horror-seriju".

"Moram ga posebno pohvaliti. Odigrao je zaista sjajnu utakmicu tijekom koje je cijelo vrijeme donosio ispravne odluke", kazao je trener HSV-a Martin Schwalb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara