TRANSFERI

Hrvatski trener zamalo je 2018. kupio Halanda. Spriječio ga je Raiola

Hrvatski trener zamalo je 2018. kupio Halanda. Spriječio ga je Raiola
Screenshot: Marca

ERLING HALAND u ovom je trenutku najveća senzacija u svijetu nogometa. O Norvežaninu se ispisuju tisuće kartice teksta, nabrajaju se njegovi rekordi i repriziraju golovi na televiziji.

Ipak, prije dvije godine ovaj Norvežanin koji danas s 19 godina bilježi učinak od 39 golova u 19 nastupa u svim natjecanjima nije bio tako vruća tema u svijetu nogometa.

Proteklih nekoliko dana piše se o tome kako su brojni velikani u nekom trenutku imali priliku dovesti Halanda, ali su je propustili. Pisalo se tako o Unitedovom propustu, o Barceloninoj pogrešci, a jučer se saznalo da je Halanda previdio čak i veliki Monchi, najpoznatiji svjetski lovac na talente.

Malo je nedostajalo da potpiše

Ipak, ono manje poznato je da je Halanda prije dvije godine mogao dovesti tada hrvatski hit-trener Ivan Leko. Club Brugge je dogovorio transfer Halanda za 5 milijuna eura koliko bi pripalo Moldeu i 500 tisuća eura koliko je trebao dobiti igračev otac.

Međutim, posao je propao zato što se u priču uključio Mino Raiola, igračev menadžer i jedan od najomraženijih nogometnih menadžera koji je kao dio dogovora tražio da njemu pripadne 30% zarade od sljedećeg Halandova transfera.

Belgijski klub je na to odmahnuo rukom i odbio pristati na takav dogovor, a Haland je ostao u Moldeu iz kojeg je na koncu prešao u RB Salzburg, a danas je u Borussiji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara