Hrvatsko-bosanski rat za nogometaše

UKOLIKO UEFA u ožujku 2003. prihvati sugestiju da nogometaši s dvojnim državljanstvom mogu ponovno birati zemlju za koju će igrati, eskalirat će rat za nogometaše.

Na suprotstavljenim stranama bit će, među ostalima, Hrvatska i BiH.

Hrvatska je već bacila oko na devetku Ajaxa Zlatana Ibrahimovića, koji je rođen u BiH od oca Muslimana i majke Hrvatice. Hrvati se, dakako, nadaju da veći utjecaj na zvijezdu koja trenutno igra pod švedskom zastavom ima majka.

Realno, i Hrvatska i Švedska imaju veće izglede od BiH u borbi za Zlatana. Ibrahimović je već bio pozvan u mladu reprezentaciju BiH, no nije se odazvao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blaž Slišković, izbornik reprezentacije BiH, izjavio je za Jutarnji list da je Zlatanovo mišljenje tada bilo da je švedska putovnica bolja i od hrvatske i od bosanskohercegovačke.

Bosna i Hercegovina u isto vrijeme Hrvatskoj želi `preoteti` Marija Stanića, Borisa Živkovića, Roberta i Niku Kovača, te još nekolicinu nogometaša. Koliko je to realno? Ne previše, rekli bismo.

Radi se o nogometašima koji su redovito na Barićevim popisima, a s nogometne strane Hrvatska je u ovom trenutku još uvijek daleko jača i zvučnija momčad, te sigurno veći izazov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara