HTV će ipak prenositi utrke Formule 1!

HTV će ipak prenositi utrke Formule 1!

Tekst: D.R.
Foto: AFP

HTV će ipak prenositi utrke sezone Formule 1 koja 14. ožujka starta na stazi u Bahreinu! Iako je HTV još lani otkupio prava prijenosa utrka F1 za tri nadolazeće sezone, zbog neuklapanja u programsku shemu pet dana uoči početka sezone bilo je upitno hoćemo li oktanski cirkus gledati na našoj javnoj televiziji. S Prisavlja su danas izvijestili, na radost ljubitelja Formule 1, da će prijenosa ipak biti.

"Nakon dugotrajnih pregovora danas je potvrđeno kako će iduća sezona Formule 1 biti prenošena na HTV-u. Tako HTV i u nadolazećoj sezoni nastavlja 25-godišnju tradiciju prijenosa Formule 1", potvrdio je Danko Družijanić, glasnogovornik HRT-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo u skladu s našom sadašnjom financijskom situacijom stavili do znanja da iznos koji je bio proteklih godina niti približno ne možemo i ovaj put platiti, i dobili smo ovu sezonu po značajno povoljnijim uvjetima", dodao je.

Podsjetimo, urednik Sportskog programa HTV-a Bruno Kovačević još prije mjesec dana potvrdio je da HTV ima osigurana prava za prijenos sezone F1. No, ubrzo je postalo jasno da Ravnateljstvo traži prostor u programu za gledaniji sadržaj, a sportska redakcija pobunila se protiv izbacivanja F1 iz programa, zbog čega bi HTV još plaćao i penale, s obzirom na kupljena prava. Svoju bitku su ipak dobili.

"Jako sam ponosan kako smo ispregovarali i uspjeli smanjiti cijenu u razgovoru s ljudima vlasnika F1 Bernija Ecclestonea. On je imao stav kako je svjestan da je recesija i da se slaže s tim da se spusti cijena F1 kada su ovakva vremena, što je vrlo mudro. Cijena F1 za nas je zato pala za oko 70 posto", kazao je tada Kovačević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara