Huligani opet divljaju: Bolognini ultrasi napali Torinove navijače, oštetili bus

Huligani opet divljaju: Bolognini ultrasi napali Torinove navijače, oštetili bus
Foto: Twitter

ITALIJA je ponovno potresena navijačkim izgredima.

Nedugo nakon što su se talijanski državni vrh i mediji - uslijed rasističkog vrijeđanja Napolijeva stopera Kalidoua Koulibalyja i smrti Interova navijača - oglasili kako prema huliganstvu i rasizmu treba gajiti nultu toleranciju, Bolognini huligani pobrinuli su se za nastavak panične situacije.

Prema pisanju talijanskih medija, Bolognini ultrasi u jutarnjim su satima u sačekuši presreli Torinove navijače na odmorištu autoceste prema Rimu u sklopu današnje prvenstvene utakmice Lazija i Torina na Olimpicu (15:00).

Kamenjem su porazbijali nekoliko stakala Torinovog navijačkog autobusa. S mjesta zločina pobjegli su prije dolaska policije. Nitko nije ozlijeđen i zabilježena je tek materijalna šteta.

U srijedu su, tijekom i nakon utakmice Intera i Napolija u Milanu, izbodene četiri osobe. Jedan muškarac, identificiran kao Interov pristaša, preminuo je u obližnjoj bolnici nakon što ga je udario kombi u kojem su navodno bili Napolijevi navijači. Prijetila je čak i suspenzija prvenstva, ali odlučeno je da se liga nastavi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara