Huligani porazbijali stakla i ostavili prijeteću poruku na staroj redakciji Indexa

POSLOVNA zgrada u Oreškovićevoj ulici u Novom Zagrebu, a u kojoj je, osim nekoliko drugih ureda, nekada bila smještena i redakcija Index.hr-a, tijekom protekle dvije noći bila je metom vandala. Na zgradi je razbijeno nekoliko stakala, a pred samim vratima zgrade osvanuo je grafit s prijetećom porukom: "Bog prašta, mi ne. Domagoj Zovak - R.I.P.; 27.2.2008".

Policijski službenici obavili su očevid te se traga za počiniteljima.

"Navijači" zgroženi komentarom na Indexu
 
Komentator Domagoj Zovak u srijedu je na Indexu napisao:
 
"Ono što Vukovaru svakako ne treba su Bad Blue Boysi i Torcida u svom pravedničkom maršu po gradu, jer oni su svojim djelovanjem u zadnjih 17 godina sijali samo međunacionalnu, unutarnacionalnu i internacionalnu mržnju. Uvrijedljiv je za svakog normalnog čovjeka oksimoron zajedništva sjevernih i južnih huligana u borbi protiv istih takvih huligana u Vukovaru. Što bi to lijepoga mogli poručiti pripadnici Torcide sa svojim Hajduk Jugend crnim majicama? Ljubav? Zajedništvo? Toleranciju?

Što bi to sve naše navijačke skupine imale zdravoga donijeti Vukovaru, kada na svim reprezentativnim utakmicama vječito skandiraju o ubijanju Srba, neskakanju pravoslavaca, pozdravljaju Oj Hrvatsku, oj Hrvatsku, Nezavisnu Državu s desnicama visoko u kukuruzarskom pozdravu i dovikuju s tribina jedni drugima: "Za Dom - Spremni!" Možda će formirati na vukovarskom trgu jedan lijepi veliki kukasti križ, kao na onoj utakmici u Livornu? Ne znam." 

Uz to, Zovak je u tekstu napisao kako vojnici na BBB grafitu u Dubravi ne izgledaju kao Hrvatska vojska, već kao Wehrmacht - "koji su kako znamo jedna fašistička agresorska vojna formacija i nikako mi nije jasno zašto on hrvatsku vojsku vidi kao takvu" - napisao je Zovak.
 
Da je kolega Zovak bio potpuno u krivu sa svojim zaključcima, svjedočile su reakcije civiliziranih i tolerantnih "navijača" na Indexovim i drugim forumima. "Navijači" su bili zgroženi nad činjenicom da ih itko povezuje s fašizmom, pozivajući se u isto vrijeme na Ustaše i Jasenovac:

Tekst i foto: Index.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara