I. Leko: Niko i ja se međusobno ne ugrožavamo

IVANU LEKI, najvećem dobitku u veznoj liniji hrvatske nogometne reprezentacije, ne smeta što će igrati u paru s Nikom Kranjčarom. Smatra da nitko ne ugrožava nikoga, i da bi svima u interesu trebalo biti da momčad bude idealna.

U razgovoru za Sportske novosti Leko kaže da je jako dugo čekao priliku da zaigra u dresu reprezentacije, što ga jako smeta i boli. Odbacio je nagađanja da je istisnuo Juricu Vranješa i Jerka Leku, te da ga Kranjčar forsira na zadnjem veznom u paru s Nikom Kovačem. Smatra da svatko od navedenih ima svoje kvalitete i da je na treneru da izabere.

“Igrač igra tamo gdje ga trener stavi. Ako se mogao žrtvovati Zvone Boban, mogu i ja. To i ne tretiram žrtvom, dapače: baš tu se osjećam izvanredno, volim dolaziti iz pozadine, nudi se više rješenja”- kaže Leko. Dodaje da je isto radio i prošle sezone u Hajduku, a i u Malagi je također stajao iza ofenzivnih veznih.

Na novinarsku provokaciju da je to sjajno jer će Niko Kranjčar ostati play, te da on neće ugroziti izbornikova sina, Leko odgovara kako je aluzija nepotrebna. Smatra da nitko ne ugrožava nikoga, te da je svima u interesu da momčad bude idealna, a rezultat nedvojben.

Leko vjeruje da je vrlina sadašnjeg sastava u karakteru, jer su svi stabilni i znaju kako djelovati u presudnim situacijama.  

"Trenutno ne bih došao u Dinamo", tvrdi Leko, ali, spomenuvši Nikinu odluku o odlasku u Hajduk, za koju kaže da je posve razumije, zaključuje da se nikada ne zna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara