I službeno: Edin Džeko ostaje u Wolfsburgu!

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NOGOMETNI klub Wolfsburg i dalje može računati na kralja pogodaka Edina Džeku", piše na službenim stranicama njemačkog bundesligaša u tekstu naslova "Edin Džeko ostaje u Wolfsburgu".

Budući da do ponedjeljka u ponoć niti jedan od potencijalnih kupaca nije stigao do njemačkog kluba s bankovnim jamstvom od 40 milijuna eura, a tolika je izlazna klauzula u ugovoru bosansko-hercegovačkog reprezentativca, u klubu su spremno oglasili njegov ostanak.

Logičan je to nastavak situacije za koju je navijao Dieter Hoeneß, sportski direktor kluba, ranije obećavši svima da će nakon 31. svibnja Džekina cijena samo rasti, pa svi oni koji misle da će ga nakon toga datuma dobiti za manje novca, mogu pojačanja slobodno tražiti na drugim adresama.

"Vremenski period za njegov transfer ove godine je istekao i zbog toga nam je drago. Njegov je ostanak za nas ovoga ljeta bio najveća briga. On je igrač izvanrednih kvaliteta kojeg bismo teško nadomjestili. Sada imamo sigurnost u planiranju za sljedeću sezonu, te se možemo okrenuti daljnjem jačanju igračkoga kadra",  veli Hoeneß.

Dakle, ne dobije li Wolfsburg neku nemoralnu ponudu, veću od izlazne u Džekinoj ugovornoj klauzuli, što se ne čini izglednim, najbolji bundesligaški strijelac iz prošle sezone (22 gola) i sljedeće će sezone ostati u klubu u koji je stigao 2007. godine iz čeških Teplica i s kojim je ugovorno vezan do 2013. godine, te za koji je postigao 56 golova u 94 nastupa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara