SNJEŽNA KRALJICA

Idete na Snježnu kraljicu? Ove upute morate pozorno pročitati

Idete na Snježnu kraljicu? Ove upute morate pozorno pročitati
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

KAO i svake godine, tako će i ove, sljemenske utrke ugostiti najbolje svjetske skijašice i skijaše. Najboljih 138 slalomašica i slalomaša te više od 400 članova ekipa iz 28 zemalja s pet kontinenata okupit će se u subotu i nedjelju, 5. i 6. siječnja, na Sljemenu. I ovog se puta na Sljemenu očekuje velik broj posjetitelja, osobito zbog popularnog vikend termina održavanja utrka, a navijači će ponovno doprinijeti stvaranju jedinstvene atmosfere duž staze i u ciljnoj ravnini.

Uz atraktivne utrke ženskog i muškog slaloma, gledateljima je kupnjom svih vrsta ulaznica u cijenu uključen prijevoz, zabavni program s DJ-em, hrvatska navijačka zastavica te besplatna hrana i piće po čemu je Sljeme jedinstveno u svijetu. Prijevoz na Sljeme organiziran je autobusima ZET-a s Mihaljevca ili iz Stubičkih Toplica, a na svakoj je ulaznici označeno vrijeme ukrcaja.

Uz to, na svim pristupnim putovima od autobusa do gledališta nalazit će se predstavnici Hrvatskog planinarskog saveza s vidljivim oznakama i prslucima s natpisom HPS, koji će kao i ranijih godina gledatelje usmjeravati prema gledalištu i u povratku prema ukrcajnim točkama u autobuse. Jednako tako, svim posjetiteljima će pružiti pomoć ako ustreba, dati savjete i druge važne obavijesti. Dodatno, o sigurnosti gledatelja i pomoći eventualno unesrećenima brinut će predstavnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Gledateljima se preporučuje da na Sljeme ponesu najtopliju odjeću (zimska jakna, topla vesta, zimske hlače, rukavice, kapa sa zaštitom za uši, šal) i obuću (visoke čvrste cipele ili čizme za snijeg) za niske zimske temperature i planinske uvjete, kao i par pričuvnih čarapa i rukavica.

Svi koji još nisu nabavili svoje ulaznice za utrke, mogu to učiniti putem on line sustava www.ulaznice.hr te na ovim prodajnim mjestima. Ulaznice za žensku utrku dostupne su po cijeni od 30 kuna za odrasle, a za djecu od 7 do 15 godina (rođenu od 1. 1. 2004. do 31. 12. 2011.) 15,00 kuna. Cijene ulaznica za mušku utrku iznose 50 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu. Cijena paketa ulaznica za obje utrke za odrasle iznosi 60 kuna, a za djecu 30 kuna. Za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan oba dana.

Dodatne informacije pročitajte OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara