HNL

Igrač Slavena pretukao voditelja osiguranja svog kluba

Igrač Slavena pretukao voditelja osiguranja svog kluba
Foto: Dalmatinski portal

KRŠENJE USTAVNIH PRAVA gledatelja i neviđenu diskriminaciju pokazao je Slaven Belupo, domaćin i organizator utakmice s Hajdukom u 24. kolu HNL-a.

Blagajnici na stadionu "Ivan Kušek Apaš" u Koprivnici dobili su detaljne upute o načinu prodaje ulaznica i restrikcijama koje pri tome moraju primjenjivati. 

Ulaznice za osam sektora domaće tribine mogli su prodavati samo osobama koje osobnom iskaznicom dokažu da imaju prebivalište u ovih pet županija: 

Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Međimurska, Bjelovarsko-bilogorska i Virovitičko-podravska.

Za hrvatske državljane iz preostalih 16 županija prodaju se ulaznice za tri sektora.

Tako je navijačima Hajduka, koji nemaju tu sreću da su rođeni i žive u Zagorju, Međimurju, Podravini ili Bjelovaru i okolici, ali su potegnuli do Koprivnice kako bi gledali svoj klub, zabranjena kupovina ulaznica i ulaz na glavnu tribinu. 

Pokazat će se da su ovakvom odlukom oštećeni i navijači Slavena. 

Iz policije su govorili da je ovo odluka organizatora, dok su iz Slavena uzvraćali da je odluku donijela policija.

Osim toga, navijačima Hajduka organizatori su branili i unošenje transparenata, no kasnije su ipak odustali barem od te zabrane, ali još im nisu odgovorili na optužbe za diskriminaciju i kršenje Ustava.

Mnogi navijači Hajduka nisu htjeli u sektor za gostujuće navijače i ostali su ispred stadiona. Tražili su objašnjenje i pisanu potvrdu zabrane kako bi znali protiv koga će podnijeti ustavne tužbe. 

Tek nakon njihovih prijetnji tim tužbama, policija se urazumila i pustila ih na stadion.

Ali tu nije bio kraj bizarne situacije sa Slavenovom zabranom ulaska na stadion za stanovnike 3/4 Hrvatske.

Nakon utakmice u kojoj je Hajduk dramatično preokrenuo za pobjedu 2:1, dogodio se veliki incident.

Dalmatinski portal piše da je Srećka Lončareka, gospodina s fotografije i voditelja osiguranja stadiona Slaven Belupa, koji je prije utakmice "objašnjavao" onima koji su htjeli kupiti ulaznice da to mogu samo ako su iz pet podobnih županija, šakama tukao Slavenov igrač.

Isti izvor piše da su to vidjeli i igrači Hajduka i dodaje kako neslužbeno doznaje da je igrač njihovog rivala bio bijesan na čovjeka iz svog kluba zato što mu roditelji i djevojka nisu mogli ući na tribinu pa su se vratili kući.

Razlog? Svih troje su iz Zagreba. Državljanima RH i iz tog dijela zemlje nedostižne su bile tribine zdanja "Ivan Kušek Apaš" u Koprivnici.

Osim ovog napada, sudac Fran Jović prijavio je da je na njega nakon utakmice nasrnuo Slavenov direktor Zvonimir Šimunović od kojeg su ga spasili zaštitari. 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara