KORONAVIRUS U SPORTU

Igrači Zadra igrali su košarku s Ćorićem i Dimitrovom, u samoizolaciji su

Igrači Zadra igrali su košarku s Ćorićem i Dimitrovom, u samoizolaciji su
Foto: Marko Dimić/PIXSELL

KOŠARKAŠKI klub Zadar je nakon sinoć potvrđenog covida-19 kod bugarskog tenisača Grigora Dimitrova poduzeo sve potrebne mjere te je u konstantnoj komunikaciji s nadležnim tijelima i službama kako bi iz mjera predostrožnosti novonastaloj situaciji pristupili maksimalno ozbiljno i odgovorno, objavljeno je danas na klupskim službenim stranicama.

Uljarević: Vjerujemo u najbolji mogući ishod

Jedan od igrača Zadra Karlo Uljarević potvrdio je kako se osjeća dobro i da nema simptoma koji bi ukazivali na prisutnost koronavirusa.

"Osjećam se poprilično dobro i strah apsolutno nije prisutan, bez obzira na nastalu situaciju. Naša odgovornost je maksimalno ozbiljno pristupiti situaciji, što zbog nas samih, ali naravno i zbog drugih, te je klub još sinoć poduzeo apsolutno sve potrebne predradnje. Moji suigrači i ja osobno nalazimo se u samoizolaciji te ćemo se uskoro podvrgnuti testiranju, a nakon istog ćemo znati točnu situaciju, s time da vjerujemo u najbolji mogući ishod iste", kazao je Uljarević.

Zaraženi su Ćorić, Dimitrov i dva trenera

Dimitrov je sudjelovao na humanitarnom turniru Adria Tour koji je u Zadru organizirao Novak Đoković. Sudionici turnira su dan prije prvog meča odigrali utakmicu s košarkašima Zadra.

Nakon što je sinoć objavljeno da je Dimitrov pozitivan na koronavirus, 22 sudionika Adria Toura podvrgnuta su testiranju i utvrđeno je da su pozitivni najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić, Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića te Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara