"Igrali smo, plakali i slavili zajedno": Evo kako su se reprezentativci oprostili od Kapetana

"Igrali smo, plakali i slavili zajedno": Evo kako su se reprezentativci oprostili od Kapetana

Foto: Hina

DARIJO SRNA oprostio se od hrvatske reprezentacija jučerašnjim emotivnim pismom nakon gotovo 15 godina igranja u nacionalnoj selekciji.

> SRNA OTIŠAO IZ REPREZENTACIJE Pročitajte emotivno pismo kapetana

> Čačić: Srna je bio najveći kapetan u povijesti reprezentacije

> Emotivna poruka Mandžukića Srni: Kapetane, bila je čast s tom dijeliti svlačionicu

Od svog kapetana oprostili su se i hrvatskih reprezentativci preko stranice nogometnog saveza na kojoj su objavljene poruke većine igrača koji su sa Srnom igrali na njegovom posljednjem Euru u Francuskoj. .

Vedran Ćorluka: Darijo je veliki igrač, ali prije svega veliki čovjek i njegove kvalitete će nam nedostajati u punom smislu te riječi. Moram priznati da će mi biti čudno odigrati prvu utakmicu znajući da njega više nema s moje desne strane. Toliko smo puno utakmica odigrali, plakali i slavili zajedno. Njegov oproštaj ostavlja jednu veliku prazninu, ali i obavezu da svi zajedno još više zapnemo da se njegov odlazak ne osjeti. Kapetane, hvala ti za sve, ne sumnjam da ćeš odsada biti naš najveći navijač!

Mario Mandžukić: Darijo mi je puno pomogao kada sam tek došao u reprezentaciju. Uvijek je bio dostupan za razgovor mlađim igračima, mogao sam s njim razgovarati, dobiti savjet i podršku. Pamtit ću puno njegovih asistencija, poput onih u Istanbulu i Beogradu. O njemu kao igraču sve govori karijera koju je ostvario s Hrvatskom i Šahtarom, što je sve osvojio i postigao. Nedostajat će nam sigurno narednih godina u reprezentaciji. Bila mi je čast dijeliti s njim svlačionicu. Koliko god odličan igrač bio, meni je najvažnije što sam uvidio koliko je korektna i ispravna osoba. Postao sam s njim jako dobar prijatelj i to ćemo ostati bez obzira na njegov oproštaj od reprezentacije. Vjerujem da ovo nije njegov konačni zbogom Vatrenima već da će i poslije igračke karijere biti usko vezan uz hrvatsku reprezentaciju.

Ivan Rakitić: Darijo je bio sjajan kapetan, bilo je veliko zadovoljstvo da nas on predvodi u svaku borbu. Išli smo uz njega, bio je primjer u svemu. Želim istaknuti da je i još veća osoba, uz to što je velik igrač. Želim mu svu sreću ovoga svijeta. Naravno, žao mi je što je odlučio otići, ali znamo da će biti i dalje uz nas. Uz njega smo odigrali puno velikih i pravih utakmica, to ćemo uvijek pamtiti i znamo da ćemo u njemu imati najvećeg navijača. Darijo, iskreno sam te zavolio kao velikog brata, suigrača, hvala ti na svemu što si dao meni i svima nama. Želim ti u daljnjoj karijeri i privatnom životu sve najbolje u ime svih nas.

Ivan Strinić: Od kada sam zaigrao u reprezentaciji, Darijo je od početka tu, znači šest godina mi je bio kapetan. Mogu mu samo izraziti sve pohvale kao čovjeku, kapetanu i kao igraču, zaslužuje sve komplimente i zahvalnost za ono što je pružio hrvatskoj reprezentaciji

Mateo Kovačić: Htio bih se zahvaliti kapetanu na svemu što je napravio za hrvatsku reprezentaciju. Igrao sam s njim tri godine i naučio sam puno toga od njega ne samo igrački nego i kroz njegove ljudske kvalitete - zato i jest bio tako dugo kapetan naše reprezentacije. Naravno da nam je svima žao što odlazi, ali tako je odlučio i to trebamo poštivati. Dao je puno toga za Hrvatsku i svi zajedno mu trebamo napraviti lijep oproštaj jer je to zaslužio. Želim mu sve najbolje u budućnosti!

Milan Badelj: Darijo je postigao kod mene to da kad mi netko spomene reprezentaciju on mi je prva asocijacija.  Bio je kapetan u svakom smislu te riječi, karakterno jedan od najboljih igrača s kojima sam igrao. Njegovo zalaganje i davanje punog sebe na svakom treningu i utakmici je inspiracija za svakog mladog igrača..

Šime Vrsaljko: Čast mi je što sam igrao s Darijom u reprezentaciji, a pritom sam mnogo toga mogao naučiti od njega. Dao je veliki doprinos uspjesima hrvatske reprezentacije, a nama je bio pravi lider i kapetan. Hvala Darijo!

Marcelo Brozović: Darijo je bio pravi kapetan, lider koji je vodio primjerom i kojeg smo mogli slijediti na terenu i izvan njega. Bilo mi je zadovoljstvo igrati s njim, pamtit ću kako me kao kapetan predvodio u debiju za Hrvatsku, kao i na prva dva velika natjecanja na kojima sam nastupio. Činjenica da je odigrao 134 utakmice za Hrvatsku dovoljno govori, do takve brojke mogu samo velikani. Svojim igrama, zalaganjem i ponašanjem postavio je najviše standarde za sve nas mlađe koji dolazimo u reprezentaciju

Andrej Kramarić: Zahvaljujem Dariju na svemu što je pridonio reprezentaciji, hrvatskom narodu, pa i meni osobno. Kada sam došao u reprezentaciju, učinio mi je prilagodbu lakšom - hvala mu i na asistenciji protiv Azerbajdžana. Pokazao je općenito u životu i sportu što znači biti kapetan. Kao čovjek i osoba bio je primjer svima, definitivno jedan od najboljih hrvatskih bekova u povijesti. Bila mi je izuzetna čast i ponos igrati s njim, biti u njegovom društvu te mu želim svu sreću u daljnjem životu i karijeri. Hvala kapetane!

Marko Pjaca: Darijo Srna je sjajan igrač o kojem najbolje govori gdje, koliko dugo i na kakvoj razini igra. Kao čovjek je čudo, kao kapetan - još bolji. Sjećam se kada sam debitirao za reprezentaciju u Puli, imao sam laganu tremu kada sam se našao u svlačionici sa svim tim zvijezdama, a on je došao do mene, kratko popričao sa mnom i iste sekunde je trema nestala. Imao je jednostavno karizmu kapetana, bio je pravi vođa i nedostajat će nam kao igrač i čovjek. Ipak, siguran sam da je, kao i uvijek, donio odluku koju je smatrao najboljom i to treba poštovati. Od srca mu se želim zahvaliti na savjetima koje mi je dao i unatoč tome što se povlači nekako se nadam da ćemo, prije ili kasnije, opet dijeliti svlačionicu. U svakom slučaju, želim mu sve najbolje u daljnjoj karijeri i privatno.

Lovre Kalinić: Bila mi je velika čast i privilegija uopće biti s njim u svlačionici hrvatske reprezentacije. Od prvoga trenutka kada sam došao u reprezentaciju prihvatio me, davao savjete i imamo zaista pravi, iskreni odnos. Prije svega je bio veliki čovjek i kapetan. Žao mi je što odlazi, ali isto tako sam ponosan na ovo razdoblje u kojem smo dijelili svlačionicu koju je kao kapetan vodio vrhunski

Tin Jedvaj: Darijo je sigurno za nas mlade jedan od najvećih uzora i primjera, još od malena. Najduže smo ga gledali, pravi je primjer kapetana. Uz njega smo mnogo naučili i reprezentacija će bez sumnje biti drugačija bez njega. Bila mi je čast s njim igrati i trenirati, žao mi je što nije trajalo duže, a želim mu svu sreću u daljnjim planovima u klubu i nakon karijere

Ivan Vargić: Darijo je bio pravi primjer, uzor i podrška svima u reprezentaciji. Igrao je s toliko strasti, želje i zalaganja za reprezentaciju da je svima pokazao pravi put kako se bori i voli nacionalni dres. Hvala mu na svemu što me naučio

Marko Rog: Darijo je prije svega odlična osoba, pravi kapetan i vođa, a isto tako odličan igrač. Mislim da bi takav igrač i kapetan nedostajao svakoj reprezentaciji, pa će tako naravno i nama. Kao jedan od mlađih igrača, mogu reći da je nas mlade odlično primio, pomogao nam u svemu, a kada se tako ponaša kapetan, to prati cijela svlačionica te mu se mogu i ovim putem zahvaliti za to. Želim mu puno sreće i uspjeha u daljnjoj nogometnoj karijeri, kao i u privatnom životu

Ante Ćorić: Dugo nisam susreo tako dobrog čovjeka i takvog kapetana kao što je Srna. Bili smo mjesec dana zajedno u Francuskoj i kao čovjek nema manu. Sjajno me primio, a kada te tako prihvati kapetan onda to slijedi cijela svlačionica. Svaka mu čast na dobrim igrama i svemu što je donio hrvatskoj reprezentaciji te mu želim svu sreću, bez obzira što radio u budućnosti. Darijo Srna je legenda!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara