"UŽIVIO SE" Igrao FIFA-u 18 pa potrošio majčinu plaću

"UŽIVIO SE" Igrao FIFA-u 18 pa potrošio majčinu plaću
Foto: EA Sports
 
PRED jednom irskom obitelji, podrijetlom iz Corka, vrlo su tumorni božićni blagdani.
 
Unatoč planiranim aktivnostima i stolu prepunom delicija, svi su planovi prebrisani omaškom četrnaestogodišnjaka koji je slučajnošću potrošio prosječnu mjesečnu plaću igrajući FIFU 2018 online na PlayStationu.
 
Anonimna majka četrnaestogodišnjaka kazala je za Irish Mirror kako je bila užasnuta stanjem na računu. Potvrdila je kako nije znala da je serijski broj njezine debitne kartice i dalje pohranjen u sustav nakon što je svojem sinu FIFU 18 kupila online.
 
Kako je rekla, njezin je sin učestalo kupovao potrebne bodove za nadograđivanje svoje virtualne momčadi. Plaća, pa i bonusi nestali su.
 
Kada je shvatio što je napravio, nesretni se četrnaestogodišnjak zaključao i sobu te ju nije napuštao nekoliko dana. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Jednostavno nije znao što radi. Sasvim se uživio i potpuno ga razumijem", izjavila je majka koja je inzistirala na anonimnosti. Također, istaknula je kako je njezin sin priznao da nije bilo tragova obavijesti da virtualnom kupnjom troši stvarni novac.
 
"Kontaktirala sam PlayStation i administracija mi je poručila da je FIFA 18 igrica za odrasle. Reagirala sam i rekla da moj sin ima 14 godina i da nije bio svjestan da troši novac jer nigdje nije bio obaviješten da će, kupnjom bilo kakvih bodova, biti izložen potrošnji novca s debitne kartice. Nažalost, rečeno mi je da se ništa ne može napraviti", požalila se utučena majka koja ponajviše žali svojega sina.
 
"Otići do bankomata i shvatiti da nemate zarađeni novac vrlo je težak osjećaj. Međutim, još je teže mojem sinu. Uzrujan je i povučen. Okrivljuje se da nam je pokvario nadolazeće praznike."
 
PlayStationov tim za odnose s javnošću pojasnio je cjelokupnu situaciju i pozvao roditelje da budu oprezniji kada je riječ o debitnim karticama. 
 
"Ozbiljno shvaćamo sigurnost i sigurnost računa naših korisnika. Posjedujemo niz vodećih sigurnosnih mjera za zaštitu naših klijenata. Međutim, i roditeljski nadzor također je vrlo bitan kako bi se kupnje ograničile ili spriječile."
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara