Igrao na muškom rukometnom SP-u, sad će na ženskom: "Najsretnija sam žena"

Igrao na muškom rukometnom SP-u, sad će na ženskom: "Najsretnija sam žena"
Screenshot

CALLUM MOUNCEY je 2013. nastupio na svjetskom prvenstvu za rukometaše, a sljedeće godine želi ponovno predstavljati Australiju na SP-a, ali ovaj put na onom za rukometašice i to kao Hannah Mouncey. 

Ako joj to uspije, to će biti prvi put u povijesti tog sporta. Callum je sada Hannah i 2016. je promijenila spol. Ove godine u travnju je počela trenirati s australskim rukometnim reprezentativkama i san joj se počinje ostvarivati nakon što je Međunarodna rukometna federacija dala zeleno svjetlo da sudjeluje u azijskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. 

Australija je u Kumamotu zauzela peto mjesto i osigurala si nastup na SP-u 2019. u Japanu, a Hannah je s 23 gola bila među najboljim igračicama australske reprezentacije.

Dvadesetosmogodišnja Australka, koja se ističe sa 188 centimetara visine i više od 100 kg, ispunjava sva pravila međunarodnih sportskih federacija. Njezina razina testosterona je ispod granice koju je zadao Međunarodni olimpijski odbor (10 nmol/ L), a također je provodila 12-mjesečnu hormonsku terapiju koju je odredio Međunarodni rukometni savez 2015. godine.

Callum Mouncey je za mušku australsku rukometnu reprezentaciju odigrao 22 utakmice. Mouncey se prije rukometa bavio australskim nogometom koji ima puno stroža pravila za promjenu spola.

"Uvijek sam bio poseban. Proveo sam puno vremena u teretani i shvatio da mi sport može pomoći na različite načine. Kad sam izgubio tu priliku, svijet se srušio pa sam se trudio vratiti se sportu. Sada sam najsretnija žena na svijetu", rekao je Mouncey za australsku web stranicu Playersvoice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara