Ikona HNL-a s 45 godina potpisala za Varteks

Ikona HNL-a s 45 godina potpisala za Varteks
Foto: NK Varteks

"POSTOJE brojni nogometaši, ali samo je jedan Veldin Karić. Neuništiv i u 45. godini, aktivno igra nogomet i dalje, a od ove sezone ponovo će obući dres Varteksa! Dobrodošao, ikono", tim je riječima NK Varteks, koji vode njegovi navijači, najavio dolazak najnovijeg i najzvučnijeg pojačanja.

Najbolji igrač u povijesti Varteksa vraća se u klub kao igrač u 45. godini i s mladom ekipom će se boriti u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Čakovec - Varaždin.

Veldin Karić rođen je u Slavonskom Brodu, a igračku karijeru započeo je u Željezničaru davne 1992. godine uz nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Marija Stanića. U ratno vrijeme kao talentirani napadač prešao je u Vojvodinu, kako je sam ispričao, u strahu za život, a 1993. jedva je došao u Hrvatsku prešavši u Marsoniju, gdje je igrao uz svog rođaka Edina Mujčina. Nakon toga igrao je za Torino i Lugano, a 1997. stigao je u Varteks u kojem je u sedam godina postao ikona. Sjajna golgeterska forma donijela mu je transfer u Dinamo 2004., a zatim je igrao u Interu, Marsoniji i nizu niželigaša. Upisao je i tri nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Prije sedam godina počeo je trenersku karijeru, no odlučio je da još ima što reći na terenu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara