Impresioniran i CNN: "Zbog Hajduka se Dalmacija vidjela iz svemira"

Foto: Zoran Kusalo / Cropix

PRVI DOJMOVI su splasnuli, Split se vrlo brzo otrijeznio od slavlja, trener Goran Vučević kaže da je želio propasti u zemlju, a privremena uprava kluba stogodišnjaka tek sada uviđa da od svjetske fešte neće ubrati ni kunu zarade. No, način na koji je Split obilježio rođendan momčadi koja je danas samo sjena pravih hajduka, i dalje impresionira svijet.

"Navijači Hajduka, poznati pod imenom Torcida maksimalno su se potrudili da Split, ali i nekoliko okolnih gradova na obali, paljenjem baklji učine vidljivima iz svemira. Bio je to dobar dan, ne samo za navijače Hajduka, već i za prodavače baklji", zaključio je priču o Hajdukovom slavlju Yahoo Sports.

Eminentni CNN objavio je video snimku iz gorućeg Splita, podsjetio na slavnu povijest grada i kluba za koji taj grad živi.

Francuski L'Equipe također se upisao na popis eminentnih tiskovina koje su dale prostora Hajduku.

"Ugasili su 100. svjećica na torti i prisjetili se grupe studenata koji su u Pragu donijeli odluku o osnutku kluba. To se i dogodilo 13. veljače 1911. Radi se o klubu koji je tri puta u svojih sto godina zaigrao u četvrtfinalu Lige prvaka".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara