Index u Innsbrucku sa snowboard elitom: Čeka se okršaj najboljih bordera svijeta


PRVO poluvrijeme najvećeg europskog snowboard spektakla Air & style održano je u petak navečer u centru Innsbrucka, kao uvertira u subotnji spektakl na Bergisel stadionu.

Pred nekoliko tisuća gledatelja svoje vještine na Burnovom rail sessionu zajedno s muškim kolegama pokazala je i jedina natjecateljica - naša Ana Rumiha koja je zbog problema s koljenom odradila tek desetak spuštanja za gušt okupljenih u Maria Theresien Strasse.

U okršajima 16 najboljih boardera svijeta jednostavno morate uživati

"Staza je u principu bila napravljena za muškarce. Mi žene inače imamo prilagođenu stazu, večeras sam odvozila tek malo da pokažem da i mi žene imamo što za pokazati. Ipak, staza je bila toliko ledena da je svaki doskok izgledao kao da skačete s tri metra visine. U takvim uvjetima nisam mogla napraviti 15-20 skokova zaredom", rekla nam je Ana najavivši pravu ludnicu u subotu navečer:

"To će biti nešto fenomenalno, sučelit će se 16 najboljih svjetskih boardera u ovom trenutku. Bit ću u publici i uživati. Ništa mi drugo ne preostaje", sa smiješkom je dodala Ana, koja je prije dva tjedna potukla žensku konkurenciju u austrijskom Mayrhofenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još u petak gledatelji su uživali, u freestyle nadmetanju mladih austrijskih lavova Floriana Achenrainera, Stevea Grumsera i Floriana Potzla s konkurencijom iz čitave Europe, a borderi koje je publika nagradila najvećim pljeskom između sebe su podijelili ukupno 1500 eura.

Natjecanje na Bergiselu pratit će deseci tisuća fanova snowboarda

Kulminacija snowboard vikenda u Innsbrucku trebala bi uslijediti večeras, pred desecima tisuća zaljubljenika u sport koji u čitavom svijetu krupnim koracima grabi prema naprijed. Od svog osnutka, davne 1994., Air & style razvio se u najveće i najatraktivnije snowboard natjecanje u Europi.

Koliki je interes Austrijanaca, svjedoči i podatak da se vrata Bergisela danas otvaraju već u 15 sati, iako Pro Contest počinje tek u 17:40. Prethodit će mu nastupi rookijea, gdje će se predstaviti talentirani Talijani Marco Grigis i Giorgio Cancaleoni.

Talijanski dvojac i ostali novaci poslužit će tek kao najava za glavne face - Stalea Sandbecha, Arthura Longa i najveću domaću uzdanicu, Gigija Rufa, uz koje bi spektakl trebao biti zajamčen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara