Interov krojač mafijaš-ubojica?

UOČI posljednjeg, odlučujućeg kola talijanskog prvenstva, Inter je uzdrmala afera s dugogodišnjim neslužbenim klupskim krojačem, osuđivanim ubojicom i navodnim dilerom.

U talijanskim medijima se pojavila vijest da je 55-godišnji krojač, Domenico Brescia, osuđivani ubojica blizak mafijaškom klanu “Crisafulli”, za kojeg policija sumnja da se bavi i preprodajom kokaina.

U istrazi o Brescinim “poslovima” snimljeni su i njegovi razgovori s trenerom Intera, Robertom Mancinijem, braničem Marcom Materazzijem, Sinišom Mihajlovićem i još nekim djelatnicima kluba, a transkripti razgovora su “iscurili” u javnost.

Iako se uglavnom pričalo o stvarima poput novih odijela i ulaznica za utakmice, Mancini je s Bresciom jednom razgovarao i o izvjesnom Danieleu Bizzozzeru, Brescinim pomoćnikom koji je pobjegao od policije u Monte Carlo, nakon toga i u Pariz.

"Što se dogodilo s njim? Kako je uhićen? Rekao sam mu da ostane u Parizu", navodno je upitao Mancini.

Brescia mu je odgovorio da je Bizzozero “glup”, nakon čega je trener Intera uzvratio da se “bjegunac” prema njemu uvijek ponašao dobro.

Pojavila su se pitanja zašto se trener Intera raspituje o odbjeglom kriminalcu, te zašto ga je savjetovao oko ostanka u Parizu. No, policija je izvijestila da neće biti istrage protiv članova Intera. Klub je, pak, odbacio navode da je Brescia bio Interov zaposlenik.

Napominje se da je samo ponekad obavljao hitne krojačke poslove, budući da je imao radionicu u blizini trening kampa Pinetine. Također se naglašava da je svaki oblik suradnje prekinut nakon što se saznalo za Brescin kriminalni dosje.

Brescin odvjetnik tvrdi da je krojač 30 godina redovno dolazio u Pinetinu, te da je dobar prijatelj s nekoliko Interovih igrača.

Bijesni navijači milanskog kluba smatraju da se radi o još jednom pokušaju destabilizacije uoči posljednjeg kola Serie A, u kojeg vodeći Inter ulazi s bodom prednosti ispred Rome. Nedavno se pod udarom kritika našao i Luis Figo, koji je navodno namjerno pregazio jednu crnu mačku.

Isto tako, nakon što je navijačima Rome zabranjen odlazak u Parmu zbog sigurnosnih razloga, odlučeno je da ni Interisti neće moći nazočiti utakmici kod Catanije. No, vođe navijača Intera su pozvale da se ipak krene na put, kako bi se navijalo ispred stadiona. Pristalice Rome su uzvratile da će isto učiniti u Parmi.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara