Iracionalni ultimatum Capellu: Polufinale Svjetskog prvenstva ili "au revoir"

Engleski nogometni savez polako pritišće Fabia Capella. Uveli su Odbor za kontrolu rezultata te traže ulazak u polufinale Svjetskog prvenstva.

FA-ov upravni odbor osnovat će tijelo koje će pratiti i evaluirati rezultate reprezentacije te je donio odluku o stvaranju nacionalnog nogometnog centra u Burtonu, koji će zaživjeti u roku od dvije godine. Ove su odluke zapisane u novom dokumentu koji je jučer objavljen.

Odluka o osnivanju tijela koje će davati svoje mišljenje o rezultatima reprezentacije, donesena je nakon što se Engleska nije uspjela kvalificirati za Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj. Capellu je jasno dano do znanja da se neće tolerirati loši rezultati te da je krajnje vrijeme da se Gordi Albion vrati u vrh europskog i svjetskog reprezentativnog nogometa. Kao cilj je postavljeno polufinale na sljedećem Svjetskom ili Europskom prvenstvu.

"Fabio Capello je po prirodi pobjednik te i sam ne prepoznaje druge ciljeve osim onih koji se tiču pobjeda. Mi mu vjerujemo kada kaže da je potrebno usaditi pobjednički mentalitet", kaže izvršni direktor engleskog nogometnog saveza Brian Barwick.

U FA-u naglašavaju kako se treba poboljšati kvaliteta engleskih nogometaša i trenera, jer reprezentacija jednostavno nema dovoljno vrhunskih igrača. Liga je posljednjih godina postala pravi mamac za strane igrače, zbog unosnih ugovora, dok domaći dobivaju sve manje prilika biti vođe svojih momčadi.

Talijanski stručnjak je pozdravio inovativne ideje, poput ove da se osnuje Odbor za kontrolu rezultata.

"Ne radi se samo o pomoći meni ili nekome drugome, radi se o pomoći svima u postizanju boljih rezultata. Zato je to i napravljeno", kaže Fabio Capello.

FA je kao jedan od prioriteta u narednom razdoblju istaknuo domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Engleska je zadnji puta bila u polufinalu velikog natjecanja na Europskom prvenstvu 1996., kada je izgubila pod vodstvom Terrya Venablesa od Njemačke nakon izvođenja kaznenih udaraca.

M.Š.
Foto:
AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara