Isinbajeva: Nepobjediva sam!

Isinbajeva: Nepobjediva sam!

JELENA ISINBAJEVA uoči obrane naslova svjetske prvakinje tvrdi da je nepobjediva, a teško da itko može proturječiti vlasnici svjetskog rekorda od 5.01 metara. Isinbajeva je jedina žena koja je uspjela preskočiti "magičnu" granicu od pet metara, drži 15 najboljih rezultata, ove sezone je najbolja s preskočenih 4.91 metara.

"Znam da je nemoguće da me netko pobijedi ako dam sve od sebe. Nisam sigurna tko će se natjecati za srebrnu medalju, no to i nije moja briga. Koncentriram se na sebe a ne na konkurentice. U prošlosti sam imala konkurenciju koja me gurala naprijed, sada to moram sama činiti. To je teži način, no još uvijek uživam u skakanju, skakanje je moja strast", izjavila je 25-godišnja Ruskinja.

Isinbajeva ne dvoji tko će biti svjetski prvak, no tvrdi da će biti teško postaviti novi svjetski rekord. "Bit će teško popraviti rekord i za jedan centimetar jer je svaku visinu iznad pet metara teško preskočiti. Morate biti mentalno spremni za to, vremenski uvjeti moraju biti savršeni i morate biti vrhunski pripremljeni. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isinbajeva je u veljači u Donjecku popravila svoj dvoranski svjetski rekord za dva centimetra, preskočivši letvicu na visini od 4.93 centimetra. Tvrdi da je usavršila novu, "swing" tehniku skakanja koja juj omogućuje bolji odraz, te dopušta korištenje tvrđih motki kojima može dosegnuti posebne visine.

"Ove godine sam samopouzdanija nego prošle. Osjećam da mogu preletiti letvicu", najavila je Isinbajeva svoje nastupe.  

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara