Esport

Isplati li se svake godine za 400 kuna kupovati novi Football Manager?

Isplati li se svake godine za 400 kuna kupovati novi Football Manager?
Foto: Football Manager 2020

FOOTBALL Manager 2020 stigao je nešto kasnije nego njegovi prethodnici, ali sada je napokon vani. Kultni FM u novom izdanju donosi neke novitete, ali ništa što bi posebno privuklo nove igrače. Sports Interactive se drži provjerenog recepta i, kao i uvijek, računa na svoju veliku bazu zagriženih igrača. 

Pakiranje od recikliranog papira, klupska vizija, razvojni centar, bolja grafička prezentacija, više pomoćnog osoblja i mogućnost boljeg razvoja igrača kroz jasno predstavljanje njegove uloge u timu su noviteti u Football Manageru 2020. Međutim, nijedan od njih neće značajno utjecati na vaše iskustvo igranja. Sports Interactive već smatra kako je njihova igra toliko dobra da posljednjih godina nisu unosili velike promjene, već samo proširivali ono što je igračima već poznato.

Bez obzira na sve to, FM 2019 je najprodavaniji i najigraniji FM u povijesti i nema razloga zašto FM 2020 ne bi ponovio sjajne rezultate, pogotovo kada se uzme u obzir da ga redovito igraju najveće nogometne zvijezde. Na Steamu ga je više od 87 posto igrača ocijenilo pozitivno, a da bi ga zaigrali morat ćete izdvojiti 55 eura odnosno nešto više od 400 kuna.

To nas dovodi do pitanja iz naslova, isplati li se svake godine kupovati novi FM? Cijena će mu uskoro pasti, a bliže se i popusti tako da će ga se moći nabaviti i ponešto jeftinije. Međutim, FM nema pravu konkurenciju na tržištu i ne postoje naznake da bi ju uskoro mogao dobiti. Jedan od nedostataka je izostajanje ženskog nogometa iz igre. Kada govorimo o igrivosti, vjerojatno je vrijeme da Sports Interactive, koji nas je godinama navikavao na inovativnost i novitete, napokon napravi veće i značajnije promjene, kakve su napravili primjerice u marketingu i komunikaciji s igračima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara