KOVAČEV BAYERN

Ispovijest Kovačeve zvijezde: "Ne znam gdje mi je otac, je li živ ili mrtav"

Ispovijest Kovačeve zvijezde: "Ne znam gdje mi je otac, je li živ ili mrtav"
Foto: EPA

LUCAS HERNANDEZ (23) ljetos je prešao iz Atletica u Bayern za astronomskih 80 milijuna eura. Svjetski prvak s Francuskom i najskuplji branič na svijetu pojačao je momčad Nike Kovača.

Hernandez je za streaming kanal DAZN ispričao nevjerojatnu životnu priču. Naime, on i njegov brat Theo, kojeg je ovo ljeto iz Reala za 20 milijuna eura doveo Zvonimir Boban, ostali su u ranoj dobi bez oca. Iako je Jean-François Hernandez igrao nogomet od 1988. do 2002. godine za francuske velikane Toulouse, Sochaux, Olympique Marseille, pa kasnije u Španjolskoj za Rayo Vallecano i Atletico Madrid, napustio je djecu kad su imali pet, odnosno šest godina.

"Ne mogu pojmiti da otac može napustiti vlastitu djecu"

"Zvuči kao fabula nekog filma, ali mojoj se obitelji zaista dogodilo: otac je jednog dana otišao i od tada ga nismo ni vidjeli ni čuli. Ne da ne znamo gdje je, nego nemamo pojma je li uopće živ ili mrtav", otvorio se za DAZN Lucas Hernandez o pitanju misterioznog nestanka svog oca pa dodao:

"Nije stvar mogućeg oprosta ako bi okolnosti odvele u tom smjeru nego... Ja to ne mogu shvatiti. Jednostavno moj mozak i sve ono što me čini čovjekom ne može pojmiti tako nešto. Kako muškarac, suprug i otac, može napustiti vlastitu djecu?!"

"Imali smo predivno djetinjstvo, ali zahvaljujući majci"

Lucas i Theo imali su sreće utoliko što ih majka nije napustila. Py Laurence se pobrinula da njezina djeca imaju adekvatno odrastanje i bez oca.

"Imali smo Theo i ja predivno djetinjstvo. Predivno, ali i komplicirano. Možete misliti što se sve djetetu koje ni u školu nije krenulo mota po glavi i u srcu kada mu tata odjednom jednostavno ode", otkrio je detalje Lucas pa nastavio:

"Ne, nikad ga nisam pokušao kontaktirati. Kao dijete sam razmišljao o tome i htio znati više. Kao odrastao muškarac i sada kad sam i sam otac mislim da je otišao jer nas nije volio. A kad je tako, neka je otišao. Prošlo je 16-17 godina od posljednjeg kontakta."

"Ona nam je pružila ljubav i naučila nas što znači biti čovjekom"

Lucas je lani za francuski Le Parisien rekao da sve što je postigao u životu duguje majci.

"Sve dugujem mami. Ona je meni i bratu pokazala što je ljubav i što znači biti čovjek. Vodila nas je na treninge, a radila je, ma ni sam ne znam koliko sati dnevno da bi Theo i ja imali što jesti. Svemu što smo postigli u životu ona je napravila temelj", dodao je pa odgovorio na pitanje što ako bi ponovno nakon dugo vremena sreo oca:

"Razgovarali bismo, ali nema tih riječi ni razloga koji bi meni mogli objasniti napuštanje obitelji. Pa ne mogu ni pomisliti na to da bih ostavio vlastito dijete. Pod mostom bih spavao ako bi to mom sinu donijelo sreću. A brata i mene je naš otac ostavio... Ne znam, ja to jednostavno ne razumijem", ustvrdio je.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara