Istarski trenerski bardovi za Index: Tužno je da nitko ne odgovara za loše stanje lige!

Foto: Srećko Niketić /Cropix

DA ĆE hrvatski nogomet proživljavati ovakvu krizu moglo se "namirisati" već prije samog početka sezone. Korupcijske afere, namještanja, podmićivanja i ostale nenogometne aktivnosti stavljene su u fokus zbivanja kada je u pitanju nogomet u Hrvata. Svoje viđenje stanja u kojem se nalazi hrvatski klupski nogomet, za Index su prokomentirali dvojica istarskih trenera, Igor Pamić i Elvis Scoria.

"Sigurno da nije dobro to što se događa u hrvatskom nogometu. U ovom trenutku javnost je okrenula negativan predznak prema HNL-u, i to nikako nije dobro", započeo je svoj komentar Scoria, koji očigledno nema sreće kada je u pitanju izbjegavanje nogometnih afera. Kavala, posljednji klub kojeg je ovaj Puljanin vodio, bio je degradiran iz prve u četvrtu grčku ligu zbog namještanja susreta.

Trener Istre 1961, Igor Pamić, nije niti jedne sekunde oklijevao s odgovorom:

"Ja govorim već par godina da stanje nije dobro, što je najtužnije nitko za ništa ne odgovara. Mi sportaši koji se time bavimo, igrači, treneri, najviše odgovaramo, a ovi drugi ne", poručio je Pamić, a zatim se dotaknuo regularnosti lige: "Ja sam prvi prije mjesec dana govorio da liga nije regularna kada igrači Karlovca nisu došli igrati u Rijeku. Rijeka je dobila tri boda, Šibenik je odigrao utakmice s juniorima protiv Hajduka i u Varaždinu. Ovo drugo ne mogu komentirati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na isto pitanje o regularnosti lige Scoria je bio malo oprezniji:

"Teško je meni ulaziti u to. Liga se mora odigrati do kraja, a ako se nešto dokaže onda se utakmica treba poništiti i klubovi kazniti. Nema smisla da se liga sada prekida. Možda bi bilo dobro da se jednostavno kroz godinu krene s ligom deset, vjerujem kako se može napraviti dobro natjecanje u Hrvatskoj."

Pamić i Scoria: Situacija je grozna, ali nije nepopravljiva

Igrači Šibenika i Karlovca prije kraja jesenskog dijela većinom su bojkotirali utakmice, odnosno štrajkali su zbog neisplaćenih plaća. Na pitanje trebaju li sve momčadi u ligi, ako se dokaže da je bilo namještanja i pogodovanja nekim klubovima, istupiti i bojkotirati utakmice HNL-a, istarski duo je poručio:

"Pa ja ne znam, mora biti opipljivo dokazano da bi se nešto pretvorilo u djelo. Postoje neka pravila, ne možeš biti kao onaj drugi. Ako može dvije kune, onda može, ako ne može onda ne može. Što se bojkota tiče to je protiv nogometa i protiv naroda, tko može može, tko ne može ne može. Neće svijet propasti", tvrdi "Div iz Žminja".

Scoria, pak, dijeli slično mišljenje: "Ne bih bojkot, kakvo je društvo takva je liga. Bojkot ne bi imao velike koristi. Mislim da se sve to može opet složiti i popraviti, i da se može ponovno privući ljude. Mora se stvoriti pozitivna slika. Protiv sam generalnog štrajka, ako se nađu dokazi da nešto nije bilo valjano onda se trebaju snositi posljedice. Međutim, ne može se reći da ništa nije dobro u hrvatskom nogometu. Sigurno da sada ima puno problema, ali ne može se reći da ništa nije valjalo."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara