ODGOVOR ŠUKERU IZ GAZZETTE Istina je, netko iz HNS-a je zvao Ancelottija

ODGOVOR ŠUKERU IZ GAZZETTE Istina je, netko iz HNS-a je zvao Ancelottija

Foto: Hina 

GAZZETTA DELLO SPORT jučer je na naslovnicu tiskanog izdanja, najutjecajnijeg i najčitanijeg dnevnika u Europi, uokvirila vijest da velikan talijanskog nogometa Carlo Ancelotti pregovora s HNS-om o klupi hrvatske reprezentacije. Tekst je potpisao ugledni 50-godišnji novinar Gazzette Andrea Schianchi koji je Ancelottijev kućni prijatelj. 

Velika vijest s poznate roze naslovnice potaknula je lavinu reakcija i pitanja. Posljednji se oglasio HNS, kao i obično nesuvislom izjavom Davora Šukera. Predsjednik HNS-a, umjesto da logički zaštiti Zlatka Dalića, izvršava napad na novinare. Gazzetta ga je "neugodno iznenadila i razočarala", a domaći su "jedva dočekali da prenesu, okaljaju i destabiliziraju Savez".

Šuker odlučno tvrdi da HNS nije u pregovorima s Ancelottijem, no Talijani sugeriraju da nije dovoljno upućen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš kolega i dugogodišnji novinar Gazzette (podaci poznati redakciji), kaže kako se radi o točnoj informaciji Andree Schianchija, koji je u tekstu objavio da je Ancelotti razgovarao s osobom iz HNS-a. Ključan je podatak kako su novinar Gazzette Schianchi i Carlo Ancelotti dugogodišnji prijatelji. Poznaju se još iz Parme; tamo je Schianchi rođen, a Ancelotti započeo trenersku karijeru. Nastavili su zajedno. Schianchi je objavio niz ekskluzivnih intervjua s Ancelottijem i sudjelovao u pisanju njegovih knjiga. Zvuči kao ozbiljni izvor. 


Naš kolega iz Italije ne zna tko je u ime HNS-a zvao prekaljenog trenera, jednog od najtrofejnijih Talijana svih vremena, no posjeduje informaciju kako je moguće da se to dogodilo još uoči posljednje utakmice kvalifikacija s Ukrajinom. Kontakta je sigurno bilo, uvjeravaju nas Talijani. Kasnije se dogodio Zlatko Dalić...

>>> Dalić u dvije rečenice zaključio priču o Ancelottiju  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara