ITALIJA BIRA NOVOG IZBORNIKA "Imamo četiri kandidata"

ITALIJA BIRA NOVOG IZBORNIKA "Imamo četiri kandidata"

Foto: Getty Images

TALIJANSKI nogometni savez u procesu je korjenitih reformi. Osim novoga predsjednika, Talijani intenzivno tragaju i za novim izbornikom.
 
Roberto Fabbricini - vršitelj dužnosti koji trenutačno predsjeda Talijanskim nogometnim savezom - potvrdio je kako su Antonio Conte, Carlo Ancelotti, Claudio Ranieri i Roberto Mancini trenutačno jedini izbornički kandidati.
 
Giampiero Ventura jednoglasno je otpušten u studenom protekle godine nakon kvalifikacijskog debakla u baražu sa Švedskom. Podsjetimo, Italija se ispadanjem u dodatnim kvalifikacijama predstojećeg Mundijala u Rusiji suočila s prvim propuštanjem svjetske smotre od 1958. godine.
 
"Imena su poznata. Imamo četiri kandidata. Roberto Mancini bio je u Rimu, ali nismo ga kontaktirali s konkretnijom ponudom. Antonio Conte šalje jasne signale kako bi se volio vratiti na izborničku dužnost. Carlo Ancelotti još je neodlučan, a svakako pozornost treba obratiti i na Claudija Ranierija. Nitko nije u prednosti, a uskoro ćemo procjenom odlučiti tko će naslijediti Giampiera Venturu", poručio je Roberto Fabbricini i obznanio kako će aktualni izbornik U-21 reprezentacije Luigi Di Biagi, kao privremeno rješenje, predvoditi talijansku reprezentaciju u skorašnjim prijateljskim okršajima.
 
Nakon ostavke Carla Tavecchija, na Apeninskom poluotoku proteklih su se dana održali predsjednički izbori. Damiano Tommasi, Cosimo Sibilia i Gabriele Gravina predsjednički su kandidati, no nitko ni nakon četvrtog kruga glasovanja nije bio izabran većinom glasova.
 
Sljedećih pet mjeseci, odnosno do 30. lipnja 2018. godine, Roberto Fabbricini s Alessandrom Costacurtom i Angelom Clarizijom predsjedat će Talijanskim nogometnim savezom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara