Italija je zaplakala: Ovako su se Azzurri i Ukrajinci poklonili žrtvama mosta

Italija je zaplakala: Ovako su se Azzurri i Ukrajinci poklonili žrtvama mosta
Foto: EPA

ITALIJA i UKRAJINA u Genovi su odigrale prijateljsku utakmicu (1:1) niti mjesec dana nakon što je taj grad, ali i cijelu Italiju, potresla stravična nesreća.

Usred dana 19. kolovoza, tijekom velike oluje, srušio se most Morandi koji prolazi iznad grada. Točnije, pao je njegov 210 metara dug dio i sa sobom u 30 metara visoku provaliju odnio 30-ak vozila, koja su pala u nabujalu rijeku i na željezničku prugu. Tom prilikom poginule su 43 osobe.

Italija je zato odlučila jednu od prvih utakmica nakon tragedije odigrati upravo u Genovi, kako bi tako iskazala podršku poznatom nogometnom gradu. 

Izbornik reprezentacije Roberto Mancini, koji je 15 godina igrao u tom gradu za Sampdoriju, rekao je prije utakmice da su događaji oko mosta u njemu pobudili silovite emocije, dok je Andrij Ševčenko, izbornik Ukrajine kojem je Italija druga domovina, izjavio da je "teško naći riječi za takvu tragediju" i dodao: "U trenucima kao što je ovaj, ljudi moraju pomagati jedni drugima. Jer suočeni s tragedijama kao što je ova, vidimo da među nama nema granica."

To se vidjelo u 43. minuti utakmice na kultnom stadionu Luigi Ferraris.

Utakmica se prekinula, a svi gledatelji na stadionu, suci, igrači i vodstvo obje momčadi, minutom aplauza poklonili su se poginulima prilikom pada mosta. Na ekranu je za to vrijeme svijetlila poruka "Genova u srcu". 

Ovakva komemoracija nogometaša obje selekcije duboko je dirnula i oduševila cijelu Italiju. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara