Ivana Habazin nova je svjetska boksačka prvakinja!

Ivana Habazin nova je svjetska boksačka prvakinja!

Foto: RTL Televizija

NAJUSPJEŠNIJA hrvatska profesionalna boksačica Ivana Habazin (28) osvojila je pojas svjetske IBO prvakinje srednje kategorije!
 
Na priredbi Boxing Explosion - Europe Vs. Africa u Beču pobijedila je Gruzijku Elenu Sikmashvili. Usred pete runde stručni stožer gruzijske boksačice u ring je bacio ručnik i predao meč. Odluci je prethodila silovita serija udaraca Ivane Habazin.
 
Uoči borbe Ivana Habazin najavila je kako će se povući ako izgubi. Otpočetka je nametnula ritam te je djelovala dominantnije, opasnije. Od prve je runde taktički sakupljala bodove.
 
U više je navrata uputila direkte kojima je uzdrmala Elenu Sikmashvili koja je, kako se tijekom i nakon borbe utvrdilo, tehnički i taktički bila limitirana u odnosu na hrvatsku boksačicu. 
 
Nadmoć Ivane Habazin bila je sve očiglednija. Polovicom meča, odnosno pete runde, trenerski tim gruzijske borkinje odlučio je bacanjem ručnika u ring prekinuti borbu. Uslijed niza razornih udaraca bilo je tek pitanje minuta, pa i sekundi, kada bi Elena Sikmashvili pokleknula i bila nokautirana.
 
Naposljetku, Ivana Habazin potpuno je zasluženo trijumfirala. Nakon IBF pojasa, osvojenog 2014. godine, sa suzama radosnicama ovjenčala se i pojasom svjetske šampionke prema IBO verziji. 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara