Ivanišević: Kad izađeš na teren sve se zaboravi, ili igraš ili ne igraš

Foto: Šime Šokota / Cropix

MNOGI su danas navratili do Doma sportova samo s jednim ciljem - pogledati Gorana Ivaniševića. Već šest godina Zec je izvan profesionalnog tenisa, izuzmemo li Senior Tour ekshibicije, ali mečevima pristupa kao nekad. Kao i analizi nakon meča. Imali smo o čemu razgovarati, jer Ivanišević i njegov učenik glatko su poraženi od Polaseka i Zelenaya (7:6, 6:4). Zvučat će nevjerojatno, ali zakazao je jedini udarac na kojeg bi se Goran uvijek kladio. Servis.

> Ivanišević zabavljao publiku kao nekad: Zakazalo je moje najjače oružje - servis

"Da sam samo deset posto bolje servirao, dobili bismo ovaj meč. Bio sam skroz izvan ritma, a s pravilima koje nosi double, vrlo brzo se nakon izjednačenja dođe do break lopte. Svejedno ne vjerujem, od svih udaraca, nikada nisam mislio da će zakazati servis. Izgubio sam servis 0:40, to mi se u životu nije dogodilo. To me ubilo više nego cijeli meč", kaže Goran.

"Protivnici su nas pritiskali s reternima, Čilić je na reternu bio loš. Ali ne smije biti prekritičan prema sebi, treba reći da je odlično servirao danas. Ovaj meč bio je važan upravo zato da Marin u doubleu trenira neke stvari koje su mu važne i u singlu. Ja sam zadovoljan svojom igrom, nakon toliko godina odigrati jedan ovakav meč..."

Je li mu se dovoljno svidjelo da zatraži pozivnicu za turnir sljedeće godine?

"Dosta je bilo jedan put", prisjetit će se zlatnih wimbledonskih dana.

"Noga me boli danas, boljet će i sutra. Ali kad izađeš na teren, sve se zaboravi. Ili igraš, ili ne igraš."

Puno se razgovaralo o Marinu, njegovim oscilacijama. Sutra će naš prvi reket na teren protiv Rusa Kunjicina.

"Retern je inače jedan od boljih njegovih udaraca, ali danas je zakazao, bio je prestatičan. Bitno je da sutra bude pravi. Marin si više ne smije dopustiti padove kakve je imao prošle godine. Mora ići naprijed, igrati agresivno. Više nema vremena za 'vidjet ćemo, probat ćemo'. Bit će tu i poraza, ali mora se trgnuti. Njemu je mjesto među prvih pet, ne bih to govorio da nije istina."

Pogledao je Čilića i nasmijao se.

"Razumijem generale", odgovorio je Čilić, svjestan težine Goranovih riječi.

"Ništa ne ide preko noći. Tražio sam se posljednjih mjeseci prošle godine, bio mi je prijeko potreban onaj meč s Isnerom, za mene je to poput novog početka."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara